Θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων και στην Ελλάδα… επιτέλους

Κάθε χώρα θα υποβάλλει τις ποσότητες που επιθυμεί - Τι είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Must Read

Σχεδόν 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της ΕΕ για συμφωνία με την GSK (GlaxoSmithKline) για την προμήθεια έως και 220.000 δόσεων της ερευνητικής θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων sotrovimab κατά του κορωνοϊού, έγινε γνωστό ότι και η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή τη συμφωνία.

Σύμφωνα με την σύμβαση που υπεγράφη με την GSK, τα κράτη μέλη μπορούν να αγοράσουν το sotrovimab (VIR-7831) αφού λάβει είτε άδεια έκτακτης ανάγκης στο οικείο κράτος μέλος είτε (υπό όρους) άδεια κυκλοφορίας σε επίπεδο ΕΕ από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Σε ερώτηση που έγινε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σχετικά με τη συμφωνία αυτή και πως προβλέπεται να γίνει η διάθεση της θεραπείας, αυτός απάντησε: «Σχετικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα οι συμφωνίες που έχει κάνει η ΕΕ διαφέρουν σε σχέση με τα εμβόλια. Δεν γίνεται κατανομή με βάση τον πληθυσμό».

Και εξήγησε γνωστοποιώντας και τη συμμετοχή της Ελλάδας: «Κάθε χώρα υποβάλλει τις ποσότητες που επιθυμεί. Η χώρα μας συμμετέχει στις συμφωνίες αυτές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This