Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Κουμουτσάκος: Να πάει στην Τουρκία το ιρανικό τάνκερ (video)

Το μήνυμα ότι το ιρανικό τάνκερ «Adrian Darya» δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις έναντι των σύμμαχών μας, ενώ κάλεσε το ιρανικό τάνκερ να κατευθυνθεί προς την Τουρκία, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

«Το πλοίο δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα. Εξάλλου μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει επίσημο αίτημα», έσπευσε να προσθέσει ο κ. Κουμουτσάκος. Άκουσα τον κύριο Καλεντερίδη να λέει κάτι πολύ ενδιαφέρον προηγουμένως. «Αφού υπάρχουν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ιράν, γιατί αυτό το πλοίο να μην πάει στην Τουρκία;»

Το ιρανικό πλοίο, πρώην «Grace 1», κατασχέθηκε από το Γιβραλτάρ στις 4 Ιουλίου, υπό την υποψία μεταφοράς πετρελαίου στη Συρία, κάτι το οποίο παραβίαζε τις ευρωπαϊκές κυρώσεις. Στις 19 Αυγούστου, όμως, οι τοπικές αρχές άφησαν ελεύθερο το πετρελαιοφόρο, το οποίο εισήλθε σε διεθνή ύδατα. Εκτιμάται ότι στα αμπάρια του βρίσκονται περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ