Πειραματόζωα ξανά οι μαθητές! «Αλλάζουν τα σχολικά πρωτόκολλα» λέει η Κεραμέως

Σε πρώτο πλάνο ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Must Read

Σχολικά πρωτόκολλα. Άλλος ένας σχεδιασμός που αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Από τη νέα σχολική χρονιά, τα δεδομένα αλλάζουν στα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχολείων, με τη Νίκη Κεραμέως να «ρίχνει» τις αλλαγές… στους εμβολιασμούς!

Κεραμέως: Με αλλαγμένα πρωτόκολλα η νέα σχολική χρονιά

«Απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας διά ζώσης των σχολείων. Οι εμβολιασμοί έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα, για αυτό και από τη νέα σχολική χρονιά προχωράμε στην αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων» προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι ενώ πέρυσι έκλειναν τμήματα με το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού για να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια, τώρα η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό «ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν».

«Η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα» είπε η κ. Κεραμέως.

Οι… «προειδοποιήσεις» της Κεραμέως

Την ίδια ώρα πάντως τόνισε ότι δεν θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι είτε πλήρως εμβολιασμένος είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ, ωστόσο διευκρίνισε ότι ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Επανέλαβε δε ότι για τους εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ προβλέπεται αναστολή εργασίας, ενώ την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This