Ματίνα Παγώνη: «Εμβολιαστείτε, έρχεται δύσκολος χειμώνας»

«Η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα» τονίζει από την πλευρά του ο κ. Καπραβέλος

Must Read

Έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν προτού φύγουν για διακοπές απηύθυνε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, προειδοποιώντας παράλληλα, πως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος για εμβολιασμό άνω του 80% του πληθυσμούλόγω και της μετάλλαξης Δέλτα, έρχεται ένα μεγάλο φθινόπωρο και ένας δύσκολος χειμώνας.

Η κ. Παγώνη έκανε σαφές πως το 8% με 10% των ανθρώπων που δεν έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο, δεν πρόκειται να το κάνει στο μέλλον, ωστόσο οι υπόλοιποι είναι είναι άνθρωποι προβληματισμένοι και φοβισμένοι από τον «ντόρο» που έχει γίνει γύρω από τις παρενέργειες. «Φταίμε κι εμείς λίγο» σημείωσε, εξηγώντας πως το προηγούμενο διάστημα η συζήτηση είχε εστιάσει περισσότερο στις επιπλοκές από ένα εμβόλιο παρά στις επιπλοκές της ίδιας της νόσου στα διάφορα όργανα.

«Η πλειοψηφία των εμβολιασμένων νοσούν με απλά συμπτώματα όμως το να νοσήσεις δεν είναι καλό» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, συμπληρώνοντας ότι δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει στο μέλλον στον οργανισμό η νόσος.

Ο διάλογος με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Τέλος, η κ. Παγώνη έκανε λόγο για τον διάλογο που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρώσει προ πολλού τον εμβολιασμό του.

«Ο κ. Γεωργιάδης μου είπε ότι προβληματίζεται πως θα ήταν αν δεν είχε κάνει το εμβόλιο με όλα αυτά που περνάει αυτή τη στιγμή. Γιατί δεν είναι μόνο με απλά συμπτώματα. Πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές και μου το είπε και ο ίδιος» κατέληξε.

«Η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα»

Από την πλευρά του, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος έκανε λόγο για ένα «εκρηκτικό μείγμα» που δημιουργεί η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, η υπερκινητικότητα του Αυγούστου αλλά και το ποσοστό των ανεμβολίαστων.

Ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε την ανησυχία πως σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα, το μείγμα αυτό θα προκαλέσει αργότερα μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας. Παράλληλα κάλεσε τους πάντες, εμβολιασμένους και μη, να φορούν μάσκα, επισημαίνοντας ότι αρκετοί εμβολιασμένοι συνάδελφοί του επιστρέφουν μολυσμένοι από τις διακοπές.

Σε κάθε περίπτωση, έκανε σαφές πως οι εμβολιασμοί είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε κατά του κορωνοϊού. «Η μεγάλη διαφορά του δεύτερου και του τρίτου κύματος είναι ότι κανείς εμβολιασμένος δεν νοσηλεύτηκε στις μονάδες μας. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Καταλαβαίνω τις επιφυλάξεις. Δεν είναι αρνητές», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This