Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σουφλί – Σε ύφεση η φωτιά στο Παραδείσι Αγρινίου (video)

Must Read

Με ενισχυμένες τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, σε δασική έκταση, στην περιοχή του χωριού Κοτρωνιά Σουφλίου, στην Αλεξανδρούπολη.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 108 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 8 πεζοπόρα τμήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται ότι, μέχρι και την έλευση της νύχτας, από αέρος επιχειρούσαν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η επιχείρηση κατάσβεσης θα συνεχιστεί και σε αυτή την περίπτωση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τους ανέμους στην περιοχή να μην ξεπερνάνε, ευτυχώς, τα 3 μποφόρ, ενώ, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νότιο τμήμα του Νομού Έβρου τη Δευτέρα, είναι πολύ υψηλός, επιπέδου τέσσερα.

  • Δείτε πλάνα από το σημείο:

Πολύ καλύτερη η εικόνα στο Παραδείσι

Σε ύφεση, από την άλλη, είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι του δήμου Αγρινίου.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου «τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, που επιχειρούσαν μέχρι την δύση του Ήλιου, βοήθησαν σημαντικά στο έργο της πυρόσβεσης, όπως, βέβαια, και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής», συμπληρώνοντας πως «επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, που είχαν απομακρυνθεί για προληπτικούς λόγους».

Πάντως, στην περιοχή θα εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

https://youtu.be/QXMJFjOZwG8

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγελία ΣΕΤΕΠΕ: Κατάστημα εστίασης στην Θεσσαλονίκη παρακρατούσε τα tips από τους εργαζομένους!

Παρέμβαση σε γνωστό κατάστημα εστίασης της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας- Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) μετά από καταγγελίες...

More Articles Like This