Γουργουλιάνης: «Ο ιός θα μείνει μαζί μας ηπιότερος και λιγότερο θανατηφόρος»

Αλλαγή στρατηγικής προτείνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας

Must Read

Την εκτίμηση ότι ο κορωνοϊός δεν θα μας «αποχαιρετήσει» τόσο εύκολα, αλλά θα παραμείνει μαζί μας σε πιο ήπια και λιγότερο θανατηφόρα μορφή έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής κάνει μία αναφορά στο θέμα συζήτησης μεταξύ των ειδικών, που αφορά την εξάλειψη ή την εκρίζωση του ιού, κυρίως στο εξωτερικόγράφει, σχολιάζοντας την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.
Σχετικά με τις κ. «Ατυχώς, όπως και η φτώχεια δεν θα εξαλειφθεί, έτσι και ο κορονοϊός δεν θα εκριζωθεί, αλλά φαίνεται ότι θα παραμείνει μαζί μας ηπιότερος και πολύ λιγότερο θανατηφόρος» ινήσεις που έγιναν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κύριος Γουργουλιάνης επισημαίνει πως στους μήνες με τα σκληρά περιοριστικά μέτρα στόχος ήταν η εκρίζωση, χωρίς όμως να αποφευχθούν τα δύο ισχυρά «κύματα» τον Νοέμβριο του 2020 και φέτος τον Μάρτιο.

Αλλαγή στρατηγικής

Ο καθηγητής θεωρεί ότι η τακτική των τελευταίων μηνών με τους εμβολιασμούς, που είναι περισσότεροι από τον μέσο όρο της Ευρώπης, και το άνοιγμα του τουρισμού και των μετακινήσεων είναι σωστή και οδηγεί στην ανάπτυξη μεγαλύτερης φυσικής ανοσίας, κυρίως στους νέους. Ωστόσο, υποστηρίζει πως θα πρέπει να γίνει αλλαγή στρατηγικής.

«Πρέπει να προστατεύσουμε επειγόντως με εμβολιασμούς όλους τους μεγαλύτερους, να σταματήσουμε να μετράμε τα κρούσματα, να επικεντρωθούμε στις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις και να δυναμώσουμε με προσωπικό και υποδομές το σύστημα υγείας. Η αλλαγή στρατηγικής, συνηθισμένη εξέλιξη στις περισσότερες χώρες, όταν γίνεται με δεδομένα και σχέδιο, δίνει την προοπτική εξόδου» τονίζει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοκάρει νέο κύκλωμα μαστροπείας: Σωματέμποροι κανόνιζαν ραντεβού με ανήλικες σε ξενοδοχεία της Αθήνας!

Η τιμή για τους πελάτες-βιαστές ανέρχονταν στα 200-400 ευρώ. Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί 25χρονη, 25χρονος, 54χρονος και 21χρονη

More Articles Like This