Πύρινος εφιάλτης στη Λίμνη Ευβοίας: «Ολοκαύτωμα» με καμένα σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα (video)

Must Read

Δύσκολη νύχτα περιμένει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στην Εύβοια, με τον δήμαρχο να κάνει λόγο για… «ολοκαύτωμα»!

Χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του στο evima.gr, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης είπε τα ακόλουθα: «Μιλάμε για ολοκαύτωμα στην περιοχή. Η φωτιά αυτή τη στιγμή καίει ασταμάτητα και τα μέτωπα είναι τρία. Το ένα μέτωπο καίει στο μέσα χωριό Χρόνια, το άλλο στο Μουρτιά και το τρίτο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Η καταστροφή είναι τεράστια καθώς καίγεται ένα υπέροχο δάσος, ενώ κάηκαν επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα. Η καταγραφή όταν γίνει θα είναι τραγική. Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη, διότι η φωτιά δεν σταματά»,

Σύμφωνα, εξάλλου, με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο lamiareport.gr, η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, ενώ έφτασε και μέχρι τη θάλασσα, όπου έχουν καεί σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι φλόγες «εισέβαλαν» μέσα στους παραλιακούς οικισμούς Χρόνια και Σηπιάδα, οι οποίοι, ευτυχώς, νωρίτερα είχαν εκκενωθεί, όπως και πολλά άλλα χωριά, με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς, Φάνη Σπανού.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, έχουν εκκενωθεί τα χωριά και οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα (ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς), Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά. Θυμίζουμε πως η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης από την περιοχή της Δάφνης και γρήγορα επεκτάθηκε στα διπλανά χωριά.

  • Δείτε πλάνα από την καταστροφική πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας:

*πηγή φωτό / βίντεο: lamiareport.gr, tvstar.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This