Δραματικές στιγμές στην Εύβοια: Εκκενώνεται το μοναστήρι του Όσιου Δαβίδ

Τέσσερα τα μέτωπα της φωτιάς - Κάηκαν 20.000 στρέμματα

Must Read

Κορυφώνεται η αγωνία στην Εύβοια, με τα εναέρια και επίγεια μέσα να δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει τα πάντα στο πέρασμά της.

Απομακρύνουν τους μοναχούς

Αυτή τη στιγμή εκκενώνεται το μοναστήρι του Όσιου Δαβίδ. Σύμφωνα με το tvstar.gr, η φωτιά κατευθύνθηκε προς τα εκεί, με αποτέλεσμα να έχει δοθεί ήδη εντολή εκκένωσης, και οι μοναχοί απομακρύνονται από το σημείο.

Τέσσερα μεγάλα μέτωπα

Η φωτιά μαίνεται σε τέσσερα κύρια μέτωπα. Στο χωριό Κούρκουλοι είναι το ένα μέτωπο, το δεύτερο στην περιοχή Μανδανικά, το τρίτο στην Καυκάλα και κινείται προς τις Ροβιές πλέον και το τέταρτο μέτωπο είναι από την άλλη πλευρά στη Βατερή και κινείται προς τη Λίμνη.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα με την παρέμβαση μόνο των επίγειων δυνάμεων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και 2 αεροσκάφη που όμως αποχώρησαν λόγω έλλειψης ορατότητας. Συνδρομή παρέχουν ακόμη εθελοντές των περιοχών υδροφόρες και μηχανήματα έργων που έχουν διατεθεί από το Δήμο και την Περιφέρεια.

Η πρώτη αποτίμηση θέλει την φλεγόμενη περιοχή να έχει έκταση έως 20.000 στρέμματα μέσα στα οποία υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις, σπίτια, τουριστικά καταλύματα και αποθήκες η καταγραφή των οποίων ξεκινά αυτές τις ώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This