Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Εύβοια – Ο Χαρδαλιάς αφιέρωσε μόλις… ένα λεπτό στην ενημέρωση

Επιβεβαίωση των κατοίκων και των τοπικών αρχόντων που φωνάζουν για ανεπάρκεια μέσων

Must Read

Η έκτακτη ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τον Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη των πυρκαγιών που έχουν κατακάψει την Ελλάδα, ήταν, όπως και η χθεσινή, μια ιλαροτραγωδία.

Διαβάστε ακόμα: Πύρινος τρόμος στην Εύβοια: Ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας καίγεται ολοσχερώς! (video)

Μια προσπάθεια να βγει προς τα έξω ότι όλα βαίνουν καλώς γιατί η Πολιτεία τα έπραξε όλα ορθά. Την ίδια στιγμή οι άνθρωποι στη Βόρεια Εύβοια εκλιπαρούν για βοήθεια και ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων και κάνουν έκκληση να βρεθεί τρόπος να απεγκλωβιστεί ο κόσμος στη Λίμνη Ευβοίας, γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς από κάθε έλεγχο.

Ωστόσο, ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση, έκανε εκτενέστατη αναφορά στη φωτιά στη Βαρυμπόμπη (και καλώς), αλλά αφιέρωσε μόλις ένα λεπτό στο δράμα της Εύβοιας, αραδιάζοντας κυρίως τα μηνύματα που έστειλε το 112 για τις εκκενώσεις οικισμών.

Η αναφορά του δε ότι σε ένα τρομερά τεράστιο μέτωπο στην Εύβοια επιχειρούν 95 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 35 οχήματα και από αέρος ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, προκαλεί πραγματικά απογοήτευση (αν όχι θυμό) και επιβεβαιώνει τους κατοίκους και τους τοπικούς άρχοντες που φωνάζουν από χτες για ανεπάρκεια μέσων.

Τι είπε για τη Βαρυμπόμπη

«Από χθες το βράδυ σημειώθηκαν 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα. Η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη βελτιώθηκε σημαντικά αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται και οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν.  Αναμένεται η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή να είναι οριοθετημένη εντός της ημέρας, υπάρχουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα»,  ανέφερε αρχικά.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση 12.500 στρέμματα στη Βαρυμπόμπη έχουν καεί, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 μερικές, ενώ 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο», επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος επιμένει να αγνοεί ότι για να υπάρχει ανθρώπινη ζωή, χρειάζεται και φυσικό περιβάλλον. Και ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι το αυτονόητο και χρειάζεται η εκάστοτε κυβέρνηση να ενεργεί και πέρα από το αυτονόητο.

Και φυσικά είναι σοβαρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η κλιματική αλλαγή, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως συνεχείς δικαιολογίες και βολικό «πάτημα», για να κρυφτούν οι διαχρονικές ελλείψεις, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση υπηρεσιών, η ανεπάρκεια σε μέσα και υποδομές, η παντελής απουσία μέτρων πρόληψης, που σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι η πρώτη γραμμή άμυνας.

Στην Ελλάδα δεν λέμε να καταλάβουμε ότι αντιπυρική προστασία δεν είναι μόνο η κατάσβεση, αλλά κυρίως, είναι  η πρόληψη. Άγνωστη λέξη προφανώς για τους κατέχοντες πρωθυπουργικές και υπουργικές θέσεις.

https://twitter.com/antones_fubar/status/1422861875633664002?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1422861875633664002%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2Fantones_fubar2Fstatus2F1422861875633664002widget%3DTweet

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This