Τεράστια κινητοποίηση στην Βαρυμπόμπη από εθελοντές για τη διάσωση των ζώων

Must Read

Τραγικό θάνατο βρήκαν αμέτρητα ζώα στην Βαρυμπόμπη, όταν η φωτιά ισοπέδωσε σπίτια, επιχειρήσεις και στρέμματα πρασίνου. Πολλά είναι τα οικόσιτα ζώα που αγνοούνται, με τους ιδιοκτήτες τους να τα αναζητούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια ώρα, είναι αρκετά εκείνα που έχουν διασωθεί από τις πληγείσες περιοχές και περιθάλπτονται.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προσφερθεί να φιλοξενήσουν ζώα, μέχρι να βρεθεί ο κηδεμόνας τους ή κάποιος για να τα υιοθετήσει, ενώ οι εικόνες με πυροσβέστες που σώζουν σκυλάκια, άλογα, χελώνες, προκαλούν ρίγη συγκίνησης…

ΜΚΟ και εθελοντές στον αγώνα για τη διάσωση των ζώων

Στον τόπο της τραγωδίας βρίσκεται η Dogs’ Voice (Μη Kερδοσκοπικός Oργανισμός για την προστασία των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα).

«Δεκάδες γάτες έχουμε βρει καμένες. Δεκάδες σκυλιά με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Έχουμε βρει και δεκάδες ζώα που έχασαν τη ζωή τους. Τα έχουμε μεταφέρει όλα στους Κτηνιατρικούς Σταθμούς. Έχουμε περιορισμένη πρόσβαση, καθώς η φωτιά δεν έχει σβήσει ακόμα. Όταν θα μας το επιτρέψουν θα μπορέσουμε να βρούμε περισσότερα ζώα», αναφέρει η ιδρύτρια της Dogs’ Voice, Έλενα Δέδε.

Μάλιστα, δίνει συμβουλές στους πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν, να μην πηγαίνουν στις πυρόπληκτες περιοχές γιατί δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής, αλλά να περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις της Dogs’ Voice, αλλά και των άλλων Φιλοζωικών Σωματείων της περιοχής.

Ομάδες εθελοντών, όπως επισημαίνει η ιδρύτρια κάνουν περισυλλογή τραυματισμένων ζώων και τα μεταφέρουν σε κτηνιατρικούς σταθμούς για να τα φροντίσουν. Παράλληλα, υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται μόνο με την καταγραφή των ζώων και ενημερώνουν την ομάδα διαχείρισης, έτσι ώστε να στείλουν τα ζώα σε κατάλληλα σπίτια φιλοξενίας. Την ίδια ώρα, εθελοντές μεταφοράς παίρνουν ζώα, αφού έχουν περάσει από κτηνιατρικό έλεγχο και καταγραφή και τα μεταφέρουν στις φιλοξενίες τους.

Όποιος επιθυμεί να φιλοξενήσει ένα ζωάκι. η Dogs’ Voice έχει ανοίξει πλατφόρμα και μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Οι κτηνιατρικοί σταθμοί

1. Σταθμός της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.). Λειτουργεί στο Ολυμπιακό χωριό (Θρακομακεδόνες) 8/21, οδός Μαρίας Καλπακίου και Χρήστου Αγγουράκη γωνία (ισόγειο κατάστημα).

2. Σταθμός στο Πολυδένδρι στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Ξυραφά, Λεωφόρος Ειρήνης τηλέφωνο 22950.53680

3. Σταθμός στις Αχαρνές στο κτηνιατρείο του Αλέξανδρου Προκοπίου, οδός Θρακομακεδόνων αρ. 210.

Εθελοντές του «Σωματείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr» βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές και σε συνεργασία με Dogs’ Voice συνεισφέρουν στη διάσωση των ζώων. Στο πλευρό των πυρόπληκτων ζώων και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αλλά και αμέτρητοι εθελοντές από διάφορα Σωματεία, όπως και ιδιώτες.

Δωρεάν κτηνιατρική περίθαλψη για τα πυρόπληκτα ζώα

Κτηνιατρικά νοσοκομεία, αλλά και ιδιώτες κτηνίατροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς σε ζώα που την έχουν ανάγκη.

  • Νοσοκομείο ζώων Άγιος Μόδεστος, Λεωφόρος Θησέως 35 Εκάλη, 210-8134.772, 210-8133.574
  • Κτηνιατρείο Ιωάννη Σαμολαδά, Αναστάσεως 43, Ηλιούπολη. Τηλ. 210-9735.140 (10:00-14:00 και 17:30-20:30).
  • Η φαρμακαποθήκη Liafarm-Stroumsas προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική αγωγή σε άλογα που χρειάζονται νοσηλεία. Επικοινωνήστε στο [email protected].
  • Κτηνίατροι από το κτηνιατρείο Vets4Life συνδράμουν στην περιοχή.
  • Κτηνιατρείο Αλέξανδρου Προκοπίου, οδός Θρακομακεδόνων αρ. 210, Αχαρνές.
  • Κτηνιατρείο του Παναγιώτη Ξυραφά, Λεωφόρος Ειρήνης, Πολυδένδρο, τηλ. 22950- 53.680

Που μπορείτε να απευθυνθείτε αν βρήκατε πυρόπληκτο ζωάκι

Στην περίπτωση που έρθετε σε επαφή με πυρόπληκτο ζώο καλείτε στο 6974.755990. Ακόμη, επικοινωνείτε με το @a_little_shelter στο Instagram για μεταφορά ζώων. Το οινοποιείο Τσάνταλη στο Πολυδένδρι λειτουργεί ως καταφύγιο ζώων.

Μέσα από την σελίδα του στο Facebook το zoosos.gr ενημερώνει διαρκώς για ό,τι νεότερο αφορά την περισυλλογή, περίθαλψη και διαμονή των πυρόπληκτων ζώων.

Το Dog’s Voice έχει στήσει μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων για ζώα συντροφιάς με την ίδια μεθοδολογία που ακολούθησε στο Μάτι το 2018 καθώς αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες ζώα σε ανάγκη για πρώτες βοήθειες και φιλοξενίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This