Πύρινος εφιάλτης σε Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία: Εκκενώνονται χωριά – Χτυπούν οι καμπάνες για να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι τα σπίτια τους

Ανεξέλεγκτες καταστροφικές πυρκαγιές - Στάχτη έγιναν χιλιάδες στρέμματα, σπίτια και περιουσίες

Must Read

Τραγική η κατάσταση στην Εύβοια, η οποία καίει ανεξέλεγκτα για τρίτη ημέρα. Συνεχώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις αλλά και εντολές εκκενώσεις σε πολλά χωριά, καθώς αυξάνονται τα πύρινα μέτωπα.

Εκκενώνονται Κεχριές, Αμελάντες και Κεραμειά

Σήμερα το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης σε άλλα τρία χωριά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις Κεχριές, τις Αμελάντες και την Κεραμειά.

Στις 7:30 άρχισε η εκκένωση του χωριού Κεχριές του Δήμου Ελυμνίων-Μαντουδίου-Αγίας Άννας. Μάλιστα η καμπάνα του χωριού άρχισε να χτυπά σημαίνοντας συναγερμό.

Νωρίτερα ακόμη δύο χωριά εκκενώθηκαν τα ξημερώματα στη βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιώργο Τσαπουρνιώτη.

Πρόκειται για τους οικισμούς Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Όσιο Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί, όπου χθες δινόταν μάχη για να μην προχωρήσει η φωτιά προς το χωριό Σκεπαστή.

Δραματικές ώρες στην Εύβοια

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο σε Ηλεία, Εύβοια, Μεσσηνία. Όλη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν ισχυρή μάχη με τις φωτιές στα συγκεκριμένα σημεία για να σώσουν ό,τι μπορούν.

Νέο μέτωπο στην Εύβοια

Νέο μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε στην Δάφνη στην Εύβοια, κοντά στις Ροβιές, σημείο που πρωτοξεκίνησε η πρώτη πυρκαγιά. Σύμφωνα με το evima.gr στα μέτωπα στην Εύβοια επιχειρούν αυτήν τη στιγμή 165 Πυροσβέστες με 57 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα. Τα 4 μέτωπα που είναι κρίσιμα αυτή τη στιγμή είναι αυτά σε Ροβιές, Σκεπαστή, Δρυμώνα και Μαρούλι.

Τα τέσσερα μέτωπα της φωτιάς στην Εύβοια

  • Το ένα μέτωπο που κινείτο εντός του οικισμού των Ροβιών και καίει σπίτια, αποθήκες και περιουσίες πολιτών
  • Το δεύτερο μέτωπο κινείτο δυτικά από το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ προς τους οικισμούς Μαρούλι και Κούλουρο
  • Το τρίτο μέτωπο έκαιγε βόρεια των Κουρκουλών με κατεύθυνση προς Δρυμώνα
  • Το τέταρτο μέτωπο, που ήταν σε ύφεση βρίσκεται κοντά στο χωριό Δάφνη, απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά

Στις Ροβιές, η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς έχουν πάθει ζημιές περισσότερα από 100 κτίσματα, ενώ βόρεια του δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη προς την Αιδηψό υπάρχουν σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις που κινδυνεύουν. 90 κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνθηκαν από την περιοχή με ιδιωτικά σκάφη, σκάφη του λιμενικού, βάρκες και φέρι μποτ.

Ανυπολόγιστες οι ζημιές

Ήδη πάντως στις Ροβιές σπίτια έχουν γίνει στάχτη ενώ η καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι ανυπολόγιστη. Πάνω από 80 πολίτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με σκάφη του Λιμενικού αλλά και ιδιωτικά από την παραλία του χωριού Ροβιές στην Εύβοια, όπου επιμένει ανεξέλεγκτα η θηριώδης φωτιά που έχει καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις και σπίτια…

Στα μέτωπα στη βόρεια Εύβοια επιχειρούν αυτήν τη στιγμή 165 Πυροσβέστες με 57 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα. Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει και ο Στρατός και το Λιμενικό Σώμα που πριν από μερικές ώρες μετέφερε παραθεριστές που βρίσκονταν στην περιοχή.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μείνουν μακριά από την Αρχαία Ολυμπία

Ειδικότερα, στην Αρχαία Ολυμπία κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τιτάνια μάχη για να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, το οποίο ρίχνει προληπτικά νερό στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα οι άνεμοι έχουν κοπάσει και κατευθύνονται προς την περιοχή Λάλλα καίγοντας δασική έκταση. Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη ενημερωθεί οι κάτοικοι των κοινοτήτων Λαντζόι και Λιναριά, προκειμένου να είναι έτοιμοι, αν χρειαστεί να γίνει εσπευσμένα απομάκρυνση των πολιτών στις περιοχές αυτές.

Δύσκολη η κατάσταση στη Μέλπεια Μεσσηνίας

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά που ξέσπασε στη Μέλπεια Μεσσηνίας. Μέσω του 112 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους οι κοινότητες Μοναστηράκι, Βράχος, Άγιοι Θεόδωροι, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσίλα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This