Εγκλωβισμένοι περίπου 150 άνθρωποι στον Κλαδέο Ηλείας – Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό στην περιοχή (video)

Διαρκείς εκκλήσεις για εκκενώσεις οικισμών στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας

Must Read

Νέος συναγερμός έχει σημάνει εδώ και ώρα στην Ηλεία, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες περίπου 150 άτομα είναι εγκλωβισμένα στο χωριό Κλαδέος στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, με τη φωτιά να βρίσκεται προ των πυλών, με σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με το ilialive.gr, έχει ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας για να μην υπάρξει κίνδυνος για τους πολίτες. Μιλώντας, εξάλλου, στο OPEN, η κυρία Κανέλλα Φωτοπούλου, της οποίας η μητέρα μένει στο χωριό, είπε πως όλοι οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο και κάνουν ό,τι μπορούν, ενώ δεν έχουν μπαταρία για να επικοινωνήσουν με κάποιον.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει στις Πεύκες Ηλείας, όπου καίγονται σπίτια και περιουσίες. Περίπου 20 άτομα εγκλωβίστηκαν για περίπου μιάμιση ώρα, ενώ, σύμφωνα με κάτοικο της συγκεκριμένης περιοχής, κινδύνευσαν άνθρωποι την ώρα που οι φλόγες έκαιγαν τις γύρω αυλές. «Η φωτιά ερχόταν προς το μέρος μας με άγριες διαθέσεις. Με ιδιωτικά μέσα και με την συνδρομή των αστυνομικών που ήρθαν στη συνέχεια καταφέραμε να ανοίξουμε τον δρόμο. Αυτοί που μείναμε πίσω είχαμε έτυχε και είχαμε υδροφόρες. Τα λεπτά περνούσαν απελπιστικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Στο χωριό έχουν καεί κάποιες αποθήκες και δεν μπορώ να γνωρίζω για σπίτια. Πιθανότατα έχουν μείνει πίσω και άνθρωποι, ο δρόμος από ένα σημείο και μετά ήταν ανοιχτός για να φύγει όποιος ήθελε, αλλά δε γνωρίζω», τόνισε ακόμη.

Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ύποπτος για εμπρησμό εντοπίστηκε στην Ηλεία, σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του δημάρχου Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου,  στο Open. «Ήταν 2 χιλιόμετρα από τον Πύργο, στην περιοχή Λαμπέτι. Εντοπίστηκε από τα συστήματα παρακολούθησης άτομο με μηχανάκι το οποίο, όπου σταματούσε, μετά από λίγο φούντωνε φωτιά», δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «αυτό προέκυψε τώρα. Και πολίτες είδαν τέτοια κίνηση από μακριά στο δάσος. Αλλά υπάρχει και εικόνα αυτής της σκηνής από άλλα συστήματα».

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι εστίες της φωτιάς «ήταν 150 με 200 μέτρα η μία από την άλλη, η φωτιά που ξέσπασε τώρα. Ταυτόχρονα! Τώρα η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους εκεί δασικούς και αγροτικούς. Δεν έχει συλληφθεί, έχει εντοπιστεί». «Στην περιοχή αυτή, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί το χωριό Κολίρι και το μοναστήρι που είναι εκεί, της Παναγίας της Κρεμαστής», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Πύργου.

  • Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ:

Εκκενώνονται δεκάδες οικισμοί

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις και τα πύρινα μέτωπα. Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 στους κατοίκους δεκάδων οικισμών στην Ηλεία να τους εκκενώσουν, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που επελαύνει στην περιοχή. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Βασιλάκι, Υψηλό, Άσπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Άνω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα, εκκενώστε τώρα προς Πανόπουλο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης και των οικισμών Φρίξα και Κορτσά, ενώ νέα πυρκαγιά σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή Κολλυρίου – Λαμπετίου, η οποία κατευθύνεται στο χωριό Κρεμαστή. Η φωτιά καίει σε τρία μέτωπα, το ένα πολύ κοντά στην Κρεμαστή, με εντολή για προληπτική εκκένωση να έχει δοθεί και για τη Μονή της Κρεμαστής και το χωριό Κολίρι, ενώ στον Άγιο Γεώργιο, η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα στο νεκροταφείο και απειλεί σπίτια. Στην περιοχή επιχειρούν 174 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 52 οχήματα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 6 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα και στο Χελιδόνι, ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές αρχές για τη Βύλιζα, που σύμφωνα με το ilialive.gr υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Δύο κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, διακομίστηκαν εσπευσμένα στο κέντρο υγείας της περιοχής. Ο ένας φέρει ελαφρά εγκαύματα στη μία παλάμη του και στα πόδια, ενώ ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των καπνών.

Σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, αρκετοί οικισμοί έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο. Επίσης, πυροσβεστικό όχημα κόλλησε στις λάσπες, αναγκάζοντας τους πυροσβέστες να το εγκαταλείψουν, καθώς οι φλόγες τους πλησίαζαν απειλητικά. «Συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Χελιδόνι, ώστε να μην κινδυνεύσει η κοινότητα, ενώ έχει δοθεί εντολή από την Πυροσβεστική να γίνει προληπτική εκκένωση». «Η φωτιά βρίσκεται σε μία χαράδρα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να κατευθυνθεί σε μία διπλανή δασώδη περιοχή και να απειλήσει την κοινότητα Κρυονέρι», συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Νωρίτερα σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση και δημιουργήθηκε ένα μέτωπο που κατευθυνόταν προς τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ωστόσο η κατάσταση αντιμετωπίστηκε επιτυχώς. «Συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This