Έφτασε Αιγαίο η φωτιά στη βόρεια Εύβοια: Δραματικές στιγμές στην Αγία Άννα (video)

Οι κάτοικοι του χωριού βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων άρχισαν να επιβιβάζονται σε αλιευτικά σκάφη και σκάφη ιδιωτών.

Must Read

Επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων της Αγίας Άννας με πλωτά μέσα, ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα στη Βόρεια Εύβοια, καθώς, δυστυχώς, η φωτιά έφτασε και τα έκαψε όλα, στην πορεία της προς τη θάλασσα του Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμα: Ολοκαύτωμα στη βόρεια Εύβοια: Καίγονται όλα τα χωριά… Πληροφορίες για εγκλωβισμένους… «Δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά»

Με σκάφη ιδιωτών, αλλά και τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δεκάδες πολίτες απομακρύνονται με προορισμό το Μαντούδι. Η απομάκρυνση των πολιτών ξεκίνησε κυρίως με ιδιωτικά μέσα, όταν οι κάτοικοι του μικρού χωριού βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά στο χωριό άρχισαν να επιβιβάζονται σε αλιευτικά σκάφη και σκάφη ιδιωτών.

Στη συνέχεια, μετεπιβιβάζονται σε σκάφη του λιμενικού τα οποία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τη στεριά λόγω του μικρού βάθους.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη της Αιδηψού, Σωτήρη Δανίκα που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ήδη έχει ξεκινήσει η επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 μικρά καραβάκια που παραλαμβάνουν τους πολίτες και τους οδηγούν σε ασφαλές περιβάλλον σε ένα τουριστικό σκάφος 200 ατόμων που βρίσκεται ανοιχτά, ενώ συγχρόνως έχει δοθεί εντολή και σε άλλα ferry boat από την Αιδηψό και κινούνται προς την Αγία Άννα για να παραλάβουν όσους ανθρώπους χρειαστεί».

Τέλος οι αναζωπυρώσεις και τα επικίνδυνα μέτωπα φωτιάς που υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου από τις Κεχριές μέχρι την Αγία Άννα έχουν κάνει το δρόμο αδιάβατο και η κυκλοφορία έχει διακοπεί. Ακόμη και τα πυροσβεστικά αυτή τη στιγμή κινούνται προς Αγία Άννα μόνο δια μέσω της Στροφυλιάς.

https://twitter.com/VVgeros/status/1423407347683241986?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1423407347683241986%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FVVgeros2Fstatus2F1423407347683241986widget%3DTweet

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This