Ολοκαύτωμα στη βόρεια Εύβοια: Καίγονται όλα τα χωριά… Πληροφορίες για εγκλωβισμένους… «Δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά»

Πύρινος όλεθρος - Έκκληση εκκένωσης όλου του ανατολικού μετώπου του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας

Must Read

Η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου στη Βόρεια Εύβοια με τη φωτιά να καίει τα πάντα και να περνά ασταμάτητη μέσα από τα χωριά και τους οικισμούς. Οι Κουρκουλοί και η Σκεπαστή είναι σε τραγική κατάσταση, όπως είπαν δύο κάτοικοι, ενώ όσοι κατάφεραν και έφυγαν προς τη θάλασσα, δεν κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο Open η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα στην περιοχή και πολλοί είναι αυτοί που έχουν μείνει πίσω προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους και ό,τι άλλο μπορούν, μιας και δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά.

Διαβάστε ακόμα: Πύρινη κόλαση στην Εύβοια: Eκκενώθηκε και το κάμπινγκ στην Αγία Άννα (video)

«Σήμερα δεν μας βοηθούσε κανένας. Κάνω εκκλήσεις, καιγόμαστε τρεις μέρες έχω αναστατώσει όλο τον κόσμο, σήμερα για να μας φέρουν τρία ελικόπτερα. Ήρθαν στις 14:00 το μεσημέρι, απλά τρεις κουβάδες μας έριξαν, πώς να μη γίνει ολοκαύτωμα. Δεν ερχόταν τίποτα από πουθενά. Καταλαβαίνουμε ότι υπήρχαν πολλά μέτωπα, αλλά η φωτιά στην Εύβοια είναι τεράστια, έχει καταστραφεί», είπε η κυρία Θεοδώρα Κάβουρα, κάτοικος Κουρκουλών που διέφυγε προς τη θάλασσα.

Πολλά σπίτια έχουν πάρει φωτιά και όσοι έμειναν πίσω και είναι πολλοί παλεύουν, πρόσθεσε ακόμα η κ.Κάβουρα και τόνισε ότι υπάρχουν και πολλοί που δεν ξέρει που βρίσκονται και γι’ αυτό ενημέρωσε την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με την ίδια, η φωτιά πέρασε με μεγάλη ταχύτητα από το χωριό, καθώς ξαφνικά έγιναν δύο μέτωπα και η Πυροσβεστική δεν ήξερε που να πρωτοπάει. Οι φλόγες ξέφυγαν, καίνε όλη την πλευρά από τους Κουρκουλούς μέχρι τη Σκεπαστή, όπου και έφτασε και υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Έκκληση για τους Κουρκουλούς έκανε και μια ακόμη κάτοικος, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «τραγική» και λέγοντας ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι καθώς η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό και δεν μπορούν να φύγουν. «Υπάρχουν εθελοντές από τη Λίμνη που πήγαν να βοηθήσουν, σας παρακαλώ, δεν υπάρχει καμία πυροσβεστική δύναμη, κανένας άνθρωπος να βοηθήσει, είναι στο έλεος του Θεού ο κόσμος».

https://youtu.be/LQ2jKdIJ8x0

«Αυτές τις ώρες προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκκενώνουμε τα χωριά που κινδυνεύουν και παραμένουμε στο πύρινο μέτωπο με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και μπουλντόζες για να σώσουμε σπίτια και περιουσίες» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός που αυτή την ώρα βρίσκεται επικεφαλής της προσπάθειας στα δύο χωριά Αμέλαντες και Σκεπαστή που τα κυκλώνουν οι φλόγες.

Ο κ Σπανός απευθύνει «θερμή παράκληση προς όλους να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και των σωμάτων ασφαλείας».

https://youtu.be/skLfPVemw9E

Εκκένωση όλου του ανατολικού μετώπου του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας

Ανακοίνωση από την πλευρά του δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη ζητά από τους κατοίκους των χωριών του δήμου του να εκκενώσουν όλα τα χωριά της ανατολικής πλευράς σημειώνοντας πως «δυστυχώς οι προσπάθειες κατάσβεσης για τον περιορισμό των μεγάλων μετώπων Αμέλαντες και Σκεπαστή δεν απέδωσαν με αποτέλεσμα η φωτιά να παραμένει ανεξέλεγκτη. Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του δήμου μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Την ίδια στιγμή οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν όλο και καινούργιες αναζωπυρώσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες προς το χωριό Παλαιόβρυση, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς προετοιμάζει πλέον τη νέα γραμμή άμυνας μέσα στη νύχτα. Αυτή τη φορά όμως στο χωριό στην Αγία Άννα.

Ήδη εκτός από την απομάκρυνση των κατοίκων και παραθεριστών που επιθυμούσαν, έχουν τοποθετηθεί και τρεις μεγάλες υδροφόρες σε ισάριθμα πρατήρια καυσίμων που υπάρχουν στο χωριό της Αγίας Άννας, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να πλησιάσουν οι φλόγες στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This