Ασταμάτητος ο πύρινος εφιάλτης στην Αττική: Εκκενώνεται το Καλέντζι – Αναζωπυρώσεις στις Αφίδνες

Φωτιές έκαιγαν όλη τη νύχτα στρέμματα δάσους, σπίτια και επιχειρήσεις - Κύρια μέτωπα σε Καπανδρίτι, Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία

Must Read

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική. Όλη νύχτα έκαιγαν φωτιές και οι πολίτες εγκατέλειπαν τα σπίτια τους. Καίγονται χιλιάδες στρέμματα παρθένας γης, σπίτια και περιουσίες. Το κακό σενάριο είναι ότι, από σήμερα φυσούν άνεμοι 7-8 μποφόρ, οι οποίοι και θα σπρώξουν την φωτιά ανατολικά προς τη θάλασσα.

Εκκενώνεται το Καλέντζι του Δήμου Μαραθώνα

Με απίστευτους ρυθμούς εξαπλώνεται η φωτιά. Ήδη η μανία της πύρινης λαίλαπας έχει κατεύθυνση προς το υδραγωγείο Κρυονερίου, με τις φλόγες να φτάνουν τα 15-20 μέτρα. Εκκενώνεται το Καλέντζι του Δήμου Μαραθώνα. Εκκενώθηκαν ήδη και οι περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες.

Σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές σε Δροσοπηγή, την Ιπποκράτειος Πολιτεία, ενώ οικείες στις Αφίδνες παραδόθηκαν στις φλόγες.

Αναζωπυρώσεις στις Αφίδνες

Η Πολιτική Προστασία εστάλη μήνυμα από το 112 προς τις παραπάνω περιοχές καλώντας του κατοίκους να απομακρυνθούν προς την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Ενώ νέο μήνυμα από το 112 καλεί τους κατοίκους της Ιπποκράτειου Πολιτείας να εκκενώσουν προς Ωρωπό.

Τεράστιο το μέτωπο στα πλάγια της εθνικής οδού, στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες. Μάλιστα, στο έλεος της πυρκαγιάς και ένα μεγάλο εργοστάσιο, ενώ ήδη έχουν καταστραφεί πολλές επιχειρήσεις.

Αλλεπάλληλες εκρήξεις

Παρανάλωμα του πυρός έγινε και ένα «νεκροταφείο» αυτοκινήτων, στο οποίο γίνονταν αλλεπάλληλες εκρήξεις λόγω των καυσίμων στα ντεπόζιτα.

Εφιαλτικός συνδυασμός από τη φωτιά και τον καύσωνα

Μετά τη φωτιά της Βαρυμπόμπης που πήρε ανεξέλεγκτη διάσταση, ο πύρινος εφιάλτης πέρασε από Κρυονέρι και Δροσοπηγή, έπειτα μεταπήδησε στην Εθνική οδό, στα διόδια των Αφιδνών και σε λίγη ώρα πέρασε απέναντι προς το Καπανδρίτι.

Ένα απίστευτο μέτωπο έκαιγε όλη τη νύχτα στις παρυφές της Πάρνηθας.

Στη μάχη τα εναέρια μέσα – Έφτασε η διεθνής βοήθεια

Οι ελπίδες μήπως σωθεί κάτι, έχουν στραφεί στις εναέριες ρίψεις, οι οποίες ήδη ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας. Μάλιστα, έχουν φτάσει και δυνάμεις από ξένες χώρες, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Η συνδρομή των ξένων χωρών στην επιχείρηση κατάσβεσης:

  • από την Κύπρο 40 πυροσβέστες
  • από την Σουηδία 2 αεροσκάφη
  • από την Ρουμανία 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα
  • από την Ελβετία 3 ελικόπτερα
  • από Γαλλία 83 Γάλλοι πυροσβέστες

Διαβάστε ακόμα:

«Καήκαμε ρε! Που είναι τα αεροπλάνα;» – Οργή λαού στη βόρεια Εύβοια (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This