Απαράδεκτο: Υπεράριθμοι επιβάτες εν μέσω πανδημίας σε ακτοπλοϊκό πλοίο!

«Εξιλαστήριο θύμα», σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, ο πλοίαρχος τον οποίο συνέλαβαν οι λιμενικοί

Must Read

Μπορεί οι λιμενικοί να τσεκάρουν τους επιβάτες για το κατά πόσο είναι εμβολιασμένοι, αλλά την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι ενός ακτοπλοϊκού πλοίου φόρτωσαν υπεράριθμους επιβάτες.

Το κρούσμα υπεράριθμων επιβατών σημειώθηκε στις 3 Αυγούστου στο ταχύπλοο «Power Jet», συμφερόντων της εταιρείας Ηλιόπουλου. Οι επιβάτες ήταν στοιβαγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο και με τα καθίσματα να μην φτάνουν, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να προχωρήσουν σε καταγγελία.

Σε καταμέτρηση που έγινε στο λιμάνι του Ηρακλείου, διαπιστώθηκε πως ο αριθμός των επιβατών ξεπερνούσε το πρωτόκολλο επιβατών που ισχύει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ειδικότερα, το πλοίο είχε πρωτόκολλο για 962 επιβάτες, ενώ οι λιμενικοί εντόπισαν 1.210 επιβάτες! Μάλιστα ήταν περισσότεροι ακόμα και από το… κανονικό πρωτόκολλο του πλοίου, προ κορωνοϊού, που είναι 1.202 επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για κλειστού τύπου ακτοπλοϊκό πλοίο, το οποίο δεν διαθέτει εξωτερικά καταστρώματα. Οι επιβάτες ήταν ο ένας δίπλα στον άλλο, κυριολεκτικά σε απόσταση… αναπνοής, εν μέσω της πανδημίας!

«Αυτό σημαίνει ότι ο συνωστισμός – συγχρωτισμός και η σαρδελοποίηση στον περιορισμένο κλειστό χώρο του πλοίου ήταν όχι μόνο αφόρητος αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνος, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες των ειδικών ότι ακριβώς σε τέτοιες συνθήκες υπάρχει υπερμετάδοση του επικίνδυνου ιού», καταγγέλλει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) που δημοσιοποίησε το περιστατικό υπεράριθμων επιβατών.

Θανάσιμος ο κίνδυνος και για την ασφάλεια των επιβαινόντων

Επισημαίνει δε τους κινδύνους για την ασφάλεια των επιβατών και ναυτικών, πέρα του κορωνοϊού, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή σωστικά μέσα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. «Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι οι υπεράριθμοι επιβάτες, όταν ο αριθμός τους έστω και οριακά ξεπερνάει τα επιτρεπόμενα όρια, συνιστούν έναν θανάσιμο κίνδυνο και για την ασφάλεια των επιβαινόντων, αφού σε περίπτωση κινδύνου τα υπάρχοντα σωστικά μέσα δεν επαρκούν για να καλύψουν τους υπεράριθμους επιβάτες».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωση της η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ αναφέρει: «Αχόρταγοι και αδίστακτοι εφοπλιστές θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή επιβατών – Ναυτεργατών. Ακόμη και σήμερα εν έτει 2021, εν μέσω δραματικής επιδείνωσης του υγειονομικού προβλήματος, υπάρχουν ναυτιλιακές ακτοπλοϊκές εταιρείες που παίζουν την υγεία και την ζωή επιβατών και Ναυτεργατών κορώνα – γράμματα».

Ας σημειωθεί πως μετά τη διαπίστωση των υπεράριθμων επιβατών, οι λιμενικοί προχώρησαν στη σύλληψη του πλοιάρχου του «Power Jet»Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θεωρεί τον πλοίαρχο ως «εξιλαστήριο θύμα» και την ενέργεια αυτή του Υπουργείου Ναυτιλίας και της τοπικής λιμενικής αρχής ως «προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων και υπαίτιων για την απαράδεκτη και τριτοκοσμική αυτή κατάσταση πού εμφανίζεται στον χώρο της επιβατηγού Ναυτιλίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This