Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι Κοινότητες ΔΕ Πύργου και Ωλένης – Συνεχίζονται οι εκκενώσεις – Μαίνεται η φωτιά

Τέσσερα τα πύρινα μέτωπα -Καίγεται το δάσος της Νεμούτας

Must Read

Με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει στην Ηλεία, οι Αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εκκένωση της περιοχής στην ανατολική είσοδο του Πύργου, από Κολιρέικες Παράγκες έως Βαρβάσαινα.

Η πορεία της φωτιάς προς το παρόν δεν απειλεί τη Βαρβάσαινα, αλλά κινείται προς την περιοχή Βλάχικα προς την Παλαιοβαρβάσαινα.

Εν τω μεταξύ στο χωριό Μουριά, περίπου 10χλμ. ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας, η φωτιά καίει στο πάνω μέρος του χωριού και οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων, που είχαν νωρίτερα βοήθεια και από ένα ελικόπτερο Erickson, φαίνεται να έχουν ανακόψει την πορεία της προς το κέντρο.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Κοινότητες ΔΕ Πύργου και Ωλένης

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πύργου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Κοινότητες που περιλαμβάνονται στις Δημοτικές Ενότητες Πύργου και Ωλένης.

Είχε προηγηθεί κατεπείγον αίτημα προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς που είχε καταθέσει ο Δήμος Πύργου για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης που διαμορφώθηκε εξαιτίας της συνεχιζόμενης εκδήλωσης ισχυρών πυρκαγιών τις δυο τελευταίες μέρες.

Ακολούθησε η σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η οποία διαβιβάστηκε, κι έπειτα η έκδοση της σχετικής απόφασης με το καθεστώς της κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης για τις περιοχές αυτές να είναι διαρκεί έως τις 4 Φεβρουαρίου 2022.

Τέσσερα πύρινα μέτωπα

Τέσσερα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ηλεία και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δίνουν μάχες με τις φλόγες.

Το πρώτο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Νεμούτα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου καίει πυκνό δάσος (έχει αφανιστεί σχεδόν όλο). Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και απειλεί τα κοντινά χωριά, ενώ το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται και αυτό στον ίδιο δήμο.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές, Ξηρόκαμπος και Αμπάρι, κινούμενο προς τις γειτονικές περιοχές, Βασιλάκι, Λούβρο και Υψηλό, ενώ ένα τρίτο μέτωπο είναι στις περιοχές, Κρυονέρι και Λάσδικας.

Το τέταρτο μέτωπο είναι στην περιοχή Βαρβάσαινα του δήμου Πύργου, καίγοντας δασική έκταση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This