Δραματικές διασώσεις ηλικιωμένων και παιδιών στην Εύβοια

Must Read

Εφιαλτική ήταν η νύχτα της Πέμπτης στην Εύβοια, με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο για κατοίκους και παραθεριστές που είχαν καταφύγει σε παραλίες για να προστατευτούν από την πύρινη λαίλαπα που ήταν ανεξέλεγκτη.

Αργά τη νύχτα, και ενώ η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα, απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των λιμενικών αλλά και των πληρωμάτων ιδιωτικών σκαφών και αλιευτικών που έσπευσαν να τους σώσουν.

Από τους πρώτους που έσπευσαν για βοήθεια στην Αγία Αννα, μόλις δόθηκε η εντολή εκκένωσης, στις 11.35 τη νύχτα, ήταν ο Κώστας Βασιλειάδης και η Κρίστι Μπότσεβα. Το ζευγάρι που είχε φτάσει στον τελικό του «Battle of the Couples» συνεργάζεται με ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής πραγματοποιώντας εκδρομές προς Σκιάθο και Σκόπελο με το σκάφος τους.

«Μόλις η φωτιά άρχισε να κατεβαίνει τον λόφο προς την παραλία, κινηθήκαμε προς Χαλκίδα και στη διαδρομή βρήκαμε τους λιμενικούς και προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε. Ηταν το σκάφος του Λιμενικού, το δικό μου και ακόμα ένα ιδιωτικό. Σε επαφή με τον λιμενάρχη Μαντουδίου, επειδή το δικό μου σκάφος είναι ρηχό, βγαίναμε μέχρι έξω, επιβιβάζαμε κόσμο, παιδιά, εγκύους που είχαν κατέβει στην παραλία για να αποφύγουν τη φωτιά και σε συνεργασία με το διασωστικό του Λιμενικού τούς μετεπιβιβάζαμε και τους απομάκρυναν με ασφάλεια» περιγράφει στην «Εspesso» ο Κώστας Βασιλειάδης και προσθέτει:

«Ηταν δύσκολη η κατάσταση. Φορούσαν μάσκες θαλάσσης και μουσκεύαμε πετσέτες. Τσιμπλίδες και καύτρες έπεφταν παντού. Ο κόσμος ζητούσε βοήθεια και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε… Το πρωί πια για ένα δίωρο βγήκα στο Μαντούδι και πλέον βρισκόμαστε ασφαλείς στην Κύμη».

Εκτός από τα σκάφη που επιχειρούσαν ήδη στην περιοχή, έσπευσαν 10 ιδιωτικά τουριστικά σκάφη, θαλάσσια ταξί και αλιευτικά, ακόμη και από τη Σκιάθο και τη Σκόπελο. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίστηκε στις παραλίες Φραγκάκι και Ψαροπούλι, όπου επίσης είχαν καταφύγει ανυπεράσπιστοι πολίτες που περίμεναν να σωθούν. Ομως πήρε δραματική τροπή, καθώς οι φλόγες είχαν πλησιάσει απειλητικά, σπέρνοντας τον πανικό. Ωστόσο, η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει, καθώς στην παραλία Φραγκάκι περίπου 15 άτομα αρνούνταν να επιβιβαστούν στα σκάφη. Τελικά, έπειτα από προσπάθεια των λιμενικών, ορισμένοι πείστηκαν και μπήκαν στα πλωτά μέσα.

Συνολικά έως χθες τα ξημερώματα απεγκλωβίστηκαν 631 άνθρωποι που μεταφέρθηκαν στο Μαντούδι και το Πευκί, κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας, αλλά και αρκετά παιδιά. Οι περισσότεροι είναι καλά στην υγεία τους και μόνο λίγοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Οι δυνάμεις του Λιμενικού παραμένουν στην περιοχή, καθώς η κατάσταση συνεχίζει να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This