Νέο μέτωπο στην Πάρνηθα – Αναζωπύρωση ανάμεσα σε Θρακομακεδόνες και Κρυονέρι (video)

Στο σημείο επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις

Must Read

Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε στις 13:30 σήμερα το μεσημέρι, στο πύρινο μέτωπο της Πάρνηθας, σε μια περιοχή που οριοθετείται ανάμεσα σε Κρυονέρι και Θρακομακεδόνες.

«Την τελευταία ώρα δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο μέτωπο, αυτή τη στιγμή εδώ που βρισκόμαστε έντονος καπνός», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Πέππας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος φορέα διαχείρισης της Πάρνηθας, έκανε λόγο για αναζωπύρωση, η οποία ξέσπασε περίπου στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά της Τρίτης. Όπως είπε ο ίδιος, στο σημείο επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις για τον περιορισμό του μετώπου.

Αν και, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, η εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει μια ελαφρώς καλύτερη εικόνα από το πρωί σε σχέση με τη νύχτα, εξακολουθούν να τη θεωρούν εξαιρετικά επικίνδυνη ακόμα, καθώς από το μεσημέρι αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων και σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας τις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας τα πράγματα μπορούν να γίνουν και πάλι ανεξέλεγκτα.

Επίσης, νέα αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Λίγο πιο κάτω από την Αγία Τριάδα στη Λίμνη Μπελέτση, οι πυροσβέστες επιχειρούν μέσα στο δάσος, ενώ ρίψεις νερού κάνουν και εναέρια μέσα.

Την ίδια ώρα, ενθαρρυντική είναι όπως όλα δείχνουν η εικόνα από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Μαλακάσας, στην οποία είχε προχωρήσει το πύρινο μέτωπο το πρωί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Παρασκευή το βόρειο κομμάτι της φωτιάς το οποίο βρισκόταν από Ιπποκράτειο Πολιτεία έως την Μαλακάσα και Σφενδάνη βρίσκεται σε ύφεση, έχουν μείνει οχήματα προκειμένου να αντιμετωπίζουν της αναζωπυρώσεις και προς το παρόν επικρατεί αισιοδοξία για τον έλεγχο της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Πέππα, η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη και εκτιμά ότι μέχρι το τέλος της ημέρας η πυρκαγιά θα έχει αντιμετωπιστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This