Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια – Στις φλόγες Βασιλικά, Μηλιές και Βουτάς (video)

Δίνεται μάχη να μην φτάσει η φωτιά στην Ιστιαία

Must Read

Ανεξέλεγκτα είναι τα μέτωπα στην Εύβοια για πέμπτη ημέρα με αποτέλεσμα να εκκενώνονται συνεχώς και άλλα χωριά. Η πύρινη λαίλαπα καταπίνει τα πάντα στο πέρασμα της με τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν έκκληση για βοήθεια. 

Λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ το πύρινο μέτωπο μπήκε στον οικισμό των Βασιλικών και καίει τα πρώτα σπίτια. Ένα άλλο μέτωπο πυρκαγιάς που δημιουργήθηκε από αναζωπύρωση στο ενδιάμεσο της απόστασης από τη Μηλιά έως τον Κρυονερίτη, έχει αποκτήσει δυναμική που ξεπερνά ακόμα και τα δύο χιλιόμετρα και κινείται κυκλωτικά και προς το χωριό Μηλιά, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη να το περιορίσουν.

Παράλληλα ετοιμάζονται κι άλλες εκκενώσεις σε χωριά που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή πριν την Ιστιαία. 

Δραματικές ώρες ζουν και οι κάτοικοι στα χωριά Σήμια, Κρυονερίτης, Μηλιά και Αγδίνες που δοκιμάζονται. Οι φλόγες απείλησαν να κυκλώσουν όχι μόνο τα χωριά αλλά και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν μέσα σε αυτά ωστόσο κατάφεραν να μην εγκλωβιστούν.

«Θα καεί το χωριό»

Την πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν τα χωριά αποτυπώνει ο Δημήτρης Γιαννάκης, κάτοικος των Βασιλικών Ευβοίας μιλώντας στο OPEN. «Οι φλόγες είναι 500 μέτρα από τα Βασιλικά. Άφησαν το χωριό αφύλαχτο. Δεν υπάρχουν πυροσβεστικά. Είναι θέμα ωρών να καούμε», είπε ο ίδιος το απόγευμα του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This