Άφησαν αβοήθητη την Περιφέρεια Στερεάς επειδή έλεγε όχι στις ανεμογεννήτριες των συμφερόντων;!

Must Read

Διάχυτη είναι η άποψη ότι η Κυβέρνηση άφησε αβοήθητη την Περιφέρεια Στερεάς που πάλευε με μπουλντόζες να ανακόψει το πύρινο μέτωπο των 14 χιλιομέτρων στην Εύβοια, εξαιτίας της συνεχόμενης άρνησης της να δεχθεί τα νέα αιολικά πάρκα ιδιωτών για τα οποία έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κορυφαίοι υπουργοί της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στις 24 Ιούνη (αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 6 Ιούλη), χορηγεί άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς στους δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και Διρφύων – Μεσσαπίων, άδειες στις οποίες είχε αντιταχθεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος σε συνεργασία με τους δήμους και της τοπικές κοινωνίες.

Δεν είναι τυχαίο πως πριν από 40 μέρες, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών,
σε δηλώσεις τους οι Υπουργοί ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, έκαναν λόγο για υπερβολικές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στην εγκατάσταση αιολικών! Οι δηλώσεις αυτές έφεραν την έκρηξη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Φάνη Σπανού, ο οποίος ζητώντας το λόγο εκτός προγράμματος, απάντησε στους δυο υπουργούς λέγοντας ότι «Δε θα γίνουμε Αιολική Πτολεμαΐδα» εκφράζοντας την πάγια άρνηση του για νέες ανεμογεννήτριες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This