Αναζωπυρώσεις σε Ηλεία και Γορτυνία – Στην περιοχή εναέρια μέσα από Ισπανία και Κροατία (video)

Must Read

Τιτάνια μάχη με τις αναζωπυρώσεις εξακολουθούν να δίνουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Ηλεία και Αρκαδία, με τους εθελοντές και τους κατοίκους των περιοχών να συνδράμουν με ό,τι μέσο διαθέτουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, προκειμένου να μην καούν άλλα στρέμματα, σπίτια και περιουσίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, η κατάσταση, σε γενικές γραμμές, είναι σε ύφεση, ωστόσο οι διαρκείς αναζωπυρώσεις προκαλούν προβληματισμό, όσο πέφτει το φως της ημέρας.

Από το απόγευμα, ξεκίνησαν αναζωπυρώσεις σε Λάλα, Λάσδικα, Βασιλάκι (κοντά στα διοικητικά όρια με την Αρκαδία) και Μηλιές Ηλείας, εκεί όπου ήχησαν και οι καμπάνες της εκκλησίας, απευθύνοντας έκκληση με τον τρόπο αυτό, προς τους εναπομείναντες κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή.

Αναζωπυρώσεις και σε Ράχες και Νεοχώρι Γορτυνίας

Παράλληλα, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν και σε Ράχες και Νεοχώρι Γορτυνίας, ενώ οι φλόγες έφτασαν στον ποταμό Ερύμανθο, στην πλαγιά από την πλευρά της Αρκαδίας, δίπλα από το διυλιστήριο που υδροδοτεί τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο μέτωπο επιχειρούν αεροπλάνα Canadair από την Ισπανία, την Κροατία, και ένα ελικόπτερο Erickson, που προσπαθούν με ρίψεις νερού από αέρος να περιορίσουν τις πύρινες γλώσσες.

Τέσσερις κοινότητες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, έπειτα από αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, οι δημοτικές ενότητες Ολυμπίας, Φολόης, Ωλένης και Πύργου, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας που εισηγήθηκε η Περιφέρεια, έπειτα από σχετικό αίτημα των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου».

Κρανίου τόπος η Νεμούτα

Ένα βίντεο από το δάσος της Νεμούτας κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Οι εικόνες από το άλλοτε πυκνό δάσος, που τώρα μετατράπηκε σε μαύρο ξερότοπο, σοκάρουν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This