Αγωνία στην Ηλεία: Μεγάλη αναζωπύρωση σε πολλαπλά μέτωπα

Κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Must Read

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των συνεχών αναζωπυρώσεων στα σημεία που πέρασε η φωτιά, κυρίως τις ώρες της ημέρας που καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες.

Τουλάχιστον τρεις φαίνεται πως είναι οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Ηλείας. Ειδικότερα, στις περιοχές Δούκα, Λάσδικα, Λάλα και Νεμούτα.

Αυτή τη στιγμή, φωτιά καίει σε χαράδρα κοντά στον οικισμό Λάσδικα και ενισχύεται συνεχώς λόγω των ισχυρών ανέμων. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες στο σημείο ώστε να μην ανέβουν οι πύρινες γλώσσες στην πλαγιά και φτάσουν στα πρώτα σπίτια.

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς Α-ΝΑ του Λάλα, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι 5-6 μποφόρ. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην Ηλεία, τη Γορτυνία και την Ανατολική Μάνη έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ώρες.

Σε περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και της Γορτυνίας πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και εννέα πυροσβεστικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροσκαφών, ενός από την Κροατία και ενός από την Ισπανία.

Και την πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.

Στις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και στη Γορτυνία Αρκαδίας, επιχειρούν 313 πυροσβέστες, με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 101 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από τη Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία (3) Ε/Π και εννέα (9) Α/Φ συμπεριλαμβανομένων ενός (1) Α/Φ της Κροατίας και ενός (1) Α/Φ της Ισπανίας. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This