Τεράστιες καταστροφές στην Αρκαδία: Αναζωπύρωση στο δάσος της Κάπελης – Εκκενώθηκαν 21 χωριά (video)

Κάηκαν σπίτια, ζώα και περιουσίες - Στο νοσοκομείο πυροσβέστης με εγκαύματα

Must Read

Μάχη με την πύρινη λαίλαπα ανάμεσα σε Αρκαδία και Ηλεία δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με την πυρκαγιά να έχει επεκταθεί, απειλώντας άμεσα πολλά χωριά, ενώ ήδη σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν τόσο στην περιοχή της Γορτυνίας στην Αρκαδία, όσο και στις γειτονικές περιοχές το Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ειδικότερα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν επτά ελικόπτερα και επτά πυροσβεστικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Όσον αφορά στις χερσαίες δυνάμεις και στις δύο περιοχές επιχειρούν συνολικά 578 πυροσβέστες με 181 οχήματα και 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία, 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, 139 πυροσβέστες με 38 οχήματα από τη Γαλλία και 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα από τη Γερμανία.

Καίει πάλι η φωτιά στο δάσος της Κάπελης

Σύμφωνα πάντως με το e-gortynia.gr υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση στο δάσος της Κάπελης πάνω από τις Ράχες. Η φωτιά καίει χαμηλά, αλλά ανεβαίνει σιγά -σιγά προς Μοναστηράκι. Το σημείο είναι δύσβατο και πολύ πυκνό από δέντρα και βλάστηση.

Φόβος για αναζωπυρώσεις

Στην Αρκαδία, εκτός από τις εγχώριες δυνάμεις επιχειρούν Άγγλοι και Τσέχοι πυροσβέστες ενώ μέχρι αυτή την ώρα έχουν εκκενωθεί 19 οικισμοί σε Ηλεία και Αρκαδία.

Συνεχίζει να μαίνεται μεγάλο πύρινο μέτωπο γύρω από τις περιοχές Φαναράκι, Καστράκι, Πυρρή, Λώτη, Λιοδώρα, Χρυσοχώρι, Δάφνη, κυρίως σε δύσβατα σημεία.

Πέρα από την απειλή στα χωριά που βρίσκονται στα βουνά του νομού και για τα οποία δόθηκε εντολή εκκένωσης σε 21 οικισμούς.

Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας: «Μεγάλο παραμένει το πύρινο μέτωπο στη Γορτυνία»

«Μεγάλο παραμένει το πύρινο μέτωπο στη Γορτυνία, που εκτείνεται γύρω από τις περιοχές Λιβαδάκι, Φαναράκι και Καστράκι, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, αντιμετωπίζουν τις εστίες της φωτιάς που βρίσκονται κοντά σε οικισμούς, ώστε να τους προστατεύσουν», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Παράλληλα, όπως προσθέτει, «υπάρχουν και άλλες εστίες φωτιάς, που όμως βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ αύριο αναμένονται ενισχύσεις με Γάλλους και Γερμανούς πυροσβέστες, καθώς και εναέρια μέσα».

Αγωνία να μην φτάσουν οι φλόγες στο Μαίναλο

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων εκτιμάται ότι θα βοηθήσει και η δημιουργία των αντιπυρικών ζωνών, ώστε μαζί με τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης, να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς το όρος Μαίναλο.

Κάηκαν σπίτια στο Πυρρή

Αναλυτικότερα, εικόνες καταστροφής καταφράφονται στο χωριό Πυρρή, όπου η πυρκαγιά πέρασε την είσοδο του χωριού, καίγοντας την πρώτη κατοικία. Σπίτια έχουν καεί και στην κεντρική πλατεία του χωριού. Κάτοικοι κάνουν λόγο για περισσότερα κατεστραμμένα σπίτια.

Στο νοσοκομείο πυροσβέστης με εγκαύματα 

Τρεις πυροσβέστες που επιχειρούν στην φωτιά στην Αρκαδία, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ένας με μικροεγκαύματα, μεταφέρθηκαν σε δομές υγείας.

Δύο πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στη Δάφνη Αρκαδίας στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Επίσης, ένας πυροσβέστης προσήλθε χθες το βράδυ στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων με μικροεγκαύματα. Κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This