Κακοκαιρία «εξπρές»: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζόπτωση σε Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία και Αττική (video)

Σταδιακή βελτίωση από αύριο το μεσημέρι

Must Read

Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από σήμερα το απόγευμα σε αρκετές περιοχές της χώρας, αφού έρχεται κακοκαρία «εξπρές» με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, που θα επηρεάσει την Στερεά Ελλάδα, την Μακεδονία, ακόμη και ορισμένες περιοχές της Αττικής. Μάλιστα, οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν σταδιακά και καταιγίδες θα πλήξουν και την Εύβοια από το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, η απομάκρυνση των πολύ θερμών αερίων μαζών από την περιοχή μας θα συνοδευτεί από την ανάπτυξη καταιγίδων αρχικά στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας σήμερα το απόγευμα, με τοπικές χαλαζοπτώσεις και αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

Ο χάρτης δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές με ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη καταιγίδων το πρωί της Πέμπτης 12/08. Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών στην Εύβοια, καθώς οι αργά κινούμενες καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών προβλέπεται το μεσημέρι της Πέμπτης 12/08.

Μάλιστα, υπάρχει κίνδυνος για προβλήματα στην Εύβοια. Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, καθώς οι αργά κινούμενες καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών προβλέπεται το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο καιρός την Πέμπτη

Όπως προκύπτει από τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Πέμπτη θα σημειωθεί σταδιακή υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα, μέτριοι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Πιο αναλυτικά, για την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και πιθανόν Ανατολική Στερεά και τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 41 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 36 βαθμούς στην Κρήτη, 26 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Κεντρικό Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Οι προβλέψεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Στην αλλαγή του καιρού έκανε αναφορά και ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να αναπτυχθούν τις αμέσως επόμενες ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες προς το βράδυ αλλά και μέσα στη νύχτα θα μετατοπιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα αυτά θα βοηθήσουν σημαντικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αρκαδία και την Εύβοια από την άλλη όμως πλευρά είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στην κεντρική Μακεδονία, στην Χαλκιδική και γενικότερα σε περιοχές που βρέχονται από το δυτικό – βορειοδυτικό Αιγαίο» έγραψε ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του.

Χαλάζι στην Καβάλα

Ενδεικτικό της ραγδαίας μεταβολής του καιρού είναι το γεγονός ότι πριν από λίγη ώρα ξέσπασε καταιγίδα στην Καβάλα, η οποία συνοδεύεται από χαλαζόπτωση.

https://www.youtube.com/watch?v=PvTgkfipoow

Φωτιά από κεραυνό στην Αταλάντη

Η κακοκαιρία, οι καταιγίδες και οι κεραυνοί που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Αταλάντη Φθιώτιδας, είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό, σε ολόκληρο τον νομό Φθιώτιδας, βρέχει καταρρακτωδώς τις τελευταίες ώρες. Ξαφνικά, σε δασική έκταση προκλήθηκε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο κλιμάκια της Πυροσβεστικής Αταλάντης και του Αγίου Κωνσταντίνου, ώστε να οριοθετήσουν τις φλόγες προτού να λάβουν μεγάλες διαστάσεις. Το περίεργο στην υπόθεση είναι το γεγονός, ότι η φωτιά προκλήθηκε από έναν κεραυνό!

Η επιχείρηση για την κατάσβεσή της είναι σε εξέλιξη.

Χαλαζόπτωση και στη Λαμία

Μπόρα ξέσπασε και στην Λαμία, που έφερε μαζί της τεράστιο, σε μέγεθος, χαλάζι. Συγκεκριμένα, κάτοικοι της περιοχής Συκά Υπάτης, έγιναν μάρτυρες της κακοκαιρίας, που πλήττει την πόλη, μετά τον καύσωνα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This