Πανδημία: Εκτίναξη κρουσμάτων – Ποιες περιοχές «φλερτάρουν» με μίνι lockdown

Σήμερα οι αποφάσεις για τα έκτακτα μέτρα

Must Read

Τις τελευταίες ημέρες τα βλέμματα όλων είναι -όπως είναι φυσικό- επικεντρωμένα στη μάχη με τις πυρκαγιές, οι οποίες και κατέστρεψαν και καταστρέφουν χιλιάδες στρέμματα σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Επιτροπή Ειδικών, Κικίλιας και ΕΟΔΥ έχουν σταματήσει τις «εμφανίσεις» τους όπως και τις αποφασιστικές τακτικές τους για περιορισμούς και lockdown, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται τι έχει συμβεί και ενώ ο ιός είναι σε έξαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κυβερνώντες κάνουν λες και δεν υπάρχει!

Ποιες περιοχές «φλερτάρουν» με τα έκτακτα μέτρα

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, τέσσερις ακόμη περιοχές φλερτάρουν με έκτακτα μέτρα, λόγω της επιδημιολογικής τους εικόνας, με τους ειδικούς να ανησυχούν ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα, οι περιοχές που βρίσκονται στο «τραπέζι» είναι η Ρόδος, η Νάξος, η Ευρυτανία και η Πιερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις για το αν θα επιβληθούν έκτακτα μέτρα στις συγκεκριμένες τέσσερις περιοχές αναμένεται να ληφθούν σήμερα.

Στο «κόκκινο» τα νησιά

  • Η Νάξος είχε από 2 Αυγούστου έως 8 Αυγούστου ποσοστό θετικότητας 5,32%, η Πάρος 4,64%, η Ρόδος 3,57%, το Ρέθυμνο 2,88%, η Τήνος 2,85%, τα Χανιά 3,51%, η Χίος 3,74%, η Μύκονος 3,25%, η Κάλυμνος 2,53%, το Ηράκλειο 2,43%, η Άνδρος 2,32%

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν στο Ηράκλειο, αλλά και σε Χανιά και Ζάκυνθο που τέθηκαν σε καθεστώς τοπικού lockdown από τις 5 Αυγούστου, είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας

«Πάει» ο στόχος για ανοσία τον Αύγουστο 

Ο στόχος της ανοσίας απομακρύνεται, την ώρα που ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει μειωθεί σημαντικά. Η αμφιβολία, η ανασφάλεια αλλά και οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν επιβραδύνει κατά μεγάλο βαθμό την εμβολιαστική πορεία.

Η κυβέρνηση είχε βάλει ψηλά τον «πήχη», αφού ο στόχος ήταν να χτιστεί τείχος ανοσίας, με το ποσοστό των εμβολιασμένων να φτάσει το 70% μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε ανέφικτο και μη ρεαλιστικό, αφού για παράδειγμα χθες, Τετάρτη 11/8 πραγματοποιήθηκαν μόλις 31.085 εμβολιασμοί εκ των οποίων οι 8.076 αφορούσαν σε ραντεβού πρώτης δόσης!

Έρχεται εκτίναξη κρουσμάτων

«Αν συνεχίσουμε με όχι καλούς ρυθμούς τον εμβολιασμό θα φτάσουμε και τις 5.000 κρούσματα σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο στο τέλος Οκτωβρίου, που σημαίνει 6.500 κάποια στιγμή. Πολύ μεγάλος αριθμός, που δεν έχουμε ζήσει στην Ελλάδα» ανέφερε με νόημα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής περιβαλλοντικής του ΑΠΘ.

«Τις τελευταίες ημέρες και βάσει των σχεδίων που προϋπήρχαν από τους επιδημιολόγους, αναμέναμε από τις 15 Αυγούστου και μετά μια αύξηση των κρουσμάτων, η οποία ήταν σταδιακή κι ελπίζουμε να μη φτάσουμε τα κρούσματα που έδειχναν οι μελέτες, γιατί θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Επελαύνει η μετάλλαξη «Δέλτα»

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς και κυρίως στους νέους που ταξιδεύουν, την ώρα που η μετάλλαξη «Δέλτα» κάνει την επέλασή της…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This