Γ. Κωνσταντέλος για τη φωτιά στη Βάρη: «Eξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα! Ήμασταν οριακά στο να απομακρύνουμε τον κόσμο» (video)

«Η φωτιά ελέγχθηκε και δεν προχωρήσαμε σε εκκενώσεις της ευρύτερης περιοχής»

Must Read

Συναγερμός σήμανε στη 01:20 τα ξημερώματα, στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής, καθώς ξέσπασε φωτιά στην περιοχή της Βάρης και συγκεκριμένα σε μια έκταση 60 στρεμμάτων όπου βρίσκεται το παλιό εγκαταλελειμμένο κτηνοτροφείο «ΒΟΚΤΑΣ».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος στον ΣΚΑΪ «κατά την διάρκεια της νύχτας επικρατούσαν πολλοί ισχυροί άνεμοι και η φωτιά εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα σε όλη την έκταση του οικοπέδου».

Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν περίπου 6 πυροσβεστικά οχήματα και 10 της πολιτικής προστασίας. «Ήμασταν οριακά στο να απομακρύνουμε τον κόσμο. Όταν ελέγχθηκε ότι η φωτιά δεν πρόκειται να ξεφύγει από τα όρια της εγκατάστασης, πάρθηκε η απόφαση και από τη Πυροσβεστική και από εμάς να μην προχωρήσουμε σε εκκενώσεις της ευρύτερης περιοχής», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κωνσταντέλος σημείωσε ότι η φωτιά έχει πολλές αναφλέξεις διότι υπάρχουν παλιά υλικά οικοδομών. Πρόσθεσε ότι «μας προβληματίζει το πως προκλήθηκε η φωτιά. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής είναι εκεί, δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά τί μπορεί να συνέβη. Είμαστε σε επιφυλακή, έχουμε 45 πυροφύλακες και 20 οχήματα και τη Πυροσβεστική. Η περιοχή μας είναι κατάφυτη».

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This