Kαταφύγιο στο Γαλάτσι για τα ταλαιπωρημένα από τις πυρκαγιές ζωάκια

Θα παραμείνουν στη δομή μέχρι να τα πάρουν οι ιδιοκτήτες τους ή ώσπου να βρουν μια νέα οικογένεια

Must Read

Eνα ολόκληρο καταφύγιο στήθηκε με πρωτοβουλία της οργάνωσης Dog’s Voice για τα ζωάκια που σώθηκαν από τις τεράστιες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα, στον χώρο του παλιού λατομείου στο Γαλάτσι. Τα τραυματισμένα, καμένα, ταλαιπωρημένα και φοβισμένα ζώα θα παραμείνουν εκεί ωσότου πάνε οι ιδιοκτήτες τους να τα πάρουν ή ώσπου να βρουν μια νέα οικογένεια που θα τα αγκαλιάσει μετά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν.

«Ο μηχανισμός του δήμου μας κινητοποιήθηκε άμεσα και σε συνεργασία με την κυβέρνηση
εκπροσωπούμενη από τον κ. Θοδωρή Λιβάνιο, το ΓΕΕΘΑ, την Περιφέρεια Αττικής, τον μη
κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice και με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών κτηνιάτρων και εκπαιδευτών δημιουργήθηκαν προσωρινές δομές φιλοξενίας μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν τα ζώα με ασφάλεια στα καταφύγιά τους, να βρουν τις παλιές τους οικογένειες ή -γιατί όχι;- και καινούργιες. Σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες και ακραίες καταστάσεις πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, γι’ αυτό όσοι μπορούν να προσφέρουν μπολ για νερό, φαγητό, περιλαίμια, οδηγούς, σαμαράκια (κυρίως για μεγάλα σκυλιά), κλουβιά και μπουκάλια νερού μπορούν να τα φέρουν στο παλιό λατομείο ΛΑΤΟ» αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου.

Οπως εξήγησε η αντιδήμαρχος καθαριότητας Πετρούλα Παπαγεωργίου, την ευθύνη για τη φροντίδα των ζώων και τη διαχείριση του καταφυγίου έχει αναλάβει η Dog’s Voice, ενώ βοήθησαν σημαντικά ο στρατός και η περιφέρεια. Στο καταφύγιο φιλοξενούνται 300 σκυλάκια, κάποια από τα οποία αναμένουν τους ιδιοκτήτες τους και θα γίνει προσπάθεια για φιλοξενία και υιοθεσία.

Εθελοντές του Dog’s Voice βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές και έσωσαν αμέτρητα ζωάκια, που κυκλοφορούσαν στα αποκαΐδια αβοήθητα και εμφανώς ταλαιπωρημένα για να τα περιθάλψουν και να τους βρουν καινούργιο σπίτι…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This