Εξηγήσεις έδωσε ο πιλότος ελικοπτέρων που η βάρκα του ανατράπηκε

Must Read

Τις δικές τους εξηγήσεις έδωσαν ο 45χρονος Ελληνας πιλότος ελικοπτέρων και η 39χρονη Γερμανίδα φίλη του για την περιπέτεια που έζησαν, όταν ανατράπηκε η βάρκα στην οποία επέβαιναν, στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στην Κρήτη.

Ο 45χρονος, που μένει μόνιμα στη Γερμανία, κατέθεσε στους λιμενικούς ότι νοίκιασαν τη βάρκα για να πάνε για ψάρεμα και βόλτα το Σάββατο 24 Ιουλίου και ξεκίνησαν από το λιμάνι του Λέντα. Οπως είπε, είχε κάνει το ίδιο ταξίδι πολλές φορές στο παρελθόν και υποστήριξε πως, όταν ξεκίνησαν, ο καιρός δεν ήταν κακός. Επίσης, φέρεται ότι είπε πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη κανενός, αναφερόμενος στα άτομα που του μίσθωσαν τη βάρκα η οποία ανατράπηκε λόγω των ανέμων έντασης 7 μποφόρ.

Την αναποδογυρισμένη βάρκα είχε εντοπίσει κάτοικος της περιοχής και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα του Λιμενικού για τον εντοπισμό του ζευγαριού, το οποίο είχε καταφέρει να βρει προσωρινό καταφύγιο σε μια σπηλιά. Στη συνέχεια, ο 45χρονος κατάφερε να βγει στην ακτή κολυμπώντας επί ώρες και κατέφυγε στη Μονή Κουδουμά, απ’ όπου κάλεσε βοήθεια. Στην κατάθεσή της στον Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων, η 39χρονη φίλη του ευχαρίστησε τις Αρχές και φέρεται ότι είπε πως οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές όταν ξεκίνησαν με τη βάρκα, όμως ένας ξαφνικός δυνατός αέρας την αναποδογύρισε.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, ο 45χρονος και η φίλη του θα πρέπει να πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο 72.000 ευρώ, καθώς αψήφησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκάλεσαν με υπαιτιότητά τους την κινητοποίηση των μέσων διάσωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This