Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: Το αδιαχώρητο σε λιμάνια και αεροδρόμια – Ουρές και αυστηροί έλεγχοι

Οι εναπομείναντες Αθηναίοι «πλημμύρισαν» το λιμάνι του Πειραιά

Must Read

Το «αδιαχώρητο» επικρατεί από νωρίς σήμερα το πρωί, στα λιμάνια της χώρας, αφού το τελευταίο κύμα αδειούχων, εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, έβαλε «πλώρη» για τα ελληνικά νησιά. 

Δύο μόλις ημέρες πριν από την μεγάλη θρησκευτική γιορτή του καλοκαιριού, οι εναπομείναντες Αθηναίοι «πλημμύρισαν» το λιμάνι του Πειραιά, κρατώντας ανά…χείρας όλα τα απαραίτητα έγγραφα, για την είσοδό τους στο πλοίο.

Οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, ενώ χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης.

Γεμάτα αδειούχους είναι και το λιμάνι Ραφήνας, αλλά και του Λαυρίου. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 28 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, 12 από τη Ραφήνα και 9 από το Λαύριο.

Χθες, Πέμπτη 12 Αυγούστου, από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 23 πλοία με 19.743 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 33 πλοία με 4.931 επιβάτες για τον Αργοσαρωνικό, από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν 7 πλοία και 1.528 επιβάτες, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου είχαμε 7 αναχωρήσεις πλοίων και 1.893 επιβάτες.

Ίδια εικόνα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από το οποίο τα αεροσκάφη αναχωρούν με πληρότητα στο 100%, για τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Ενώ σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας η τροχαία έχει θέσει σε ισχύ έκτακτα μέτρα.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας σε λιμάνια, αεροδρόμια και διόδια

Αυξημένη είναι και η κίνηση στις Εθνικές οδούς, χωρίς ωστόσο ακόμα να καταγράφονται προβλήματα. Η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου 2021 για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Ταυτόχρονα θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα εθνικά δίκτυα, για την έξοδο και την επιστροφή, ως εξής:

1. Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου.

2. Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου:

Τα έκτακτα μέτρα, που αρχίζουν από αύριο, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, περιλαμβάνουν:

αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,

αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης,

• ειδικές δράσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας εντός των πόλεων,

• αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),

συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κλπ),

• έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους φορείς – Υπηρεσίες, όπου αυτό απαιτείται,

ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This