Ο Έλληνας «Mr Baywatch» Στάθης Αβραμίδης θα τιμηθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Για το διεθνές πρόγραμμα πρόληψης πνιγμών «Τσάρλι ο διασώστης»

Must Read

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Μάικλ του Κεντ βραβεύουν τον Ελληνα «Mr Baywatch»! Ο πανεπιστημιακός, σκηνοθέτης και επαγγελματίας ασφάλειας και διάσωσης δρ Στάθης Αβραμίδης θα τιμηθεί με μια από τις υψηλότερες διακρίσεις, αφού η Κοινοπολιτεία Διάσωσης της αυτής μεγαλειότητος αποφάσισε να τον βραβεύσει για τη δημιουργία του διεθνούς προγράμματος πρόληψης πνιγμών «Τσάρλι ο διασώστης», που είναι εμπνευσμένο από το «Baywatch»!

Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του μικρού Τσάρλι, ενός άρρωστου παιδιού με λίγους μήνες ζωής, αλλά πολύ μεγάλη θέληση για ζωή, βασίζεται σε αληθινά γεγονότα της τηλεοπτικής σειράς «Baywatch» και εγκρίθηκε από τον διάσημο δημιουργό της Γκρεγκ Μπόναν.

Απευθυνόμενος στον Ελληνα «θεό της ασφάλειας στο νερό», όπως είχε χαρακτηριστεί ο δρ Στάθης Αβραμίδης σε παλαιότερη τελετή βράβευσης του International Swimming Hall of Fame, ο Αμερικανός παραγωγός ανέφερε: «Στάθη, το πρόγραμμά σου αποτελεί κομψή έκφραση του οράματός μου. Ηταν συγκινητικό να βλέπω τους ηθοποιούς να πρωταγωνιστούν ξανά, αυτή τη φορά σε παραμύθι. Τα σίριαλ έρχονται και φεύγουν. Το να βοηθήσουμε ένα παιδί διαρκεί παντοτινά. Ελπίζω χάρη στο πρόγραμμα να σωθούν πολλά παιδιά από πνιγμό. Σε συγχαίρω και ελπίζω αρκετοί οργανισμοί να το χρησιμοποιήσουν»!
Ο ίδιος, εξάλλου, δεν είχε κρύψει από την αρχή τον ενθουσιασμό του για την αναβίωση της θρυλικής σειράς λέγοντας: «Ενιωσα φανταστικά όταν είδα τους Ντέιβιντ Χάσελχοφ, Πάμελα Αντερσον, Μάικλ Νιούμαν, Αλεξάντρα Πολ, Τάι Κόλινς και τον εαυτό μου να πρωταγωνιστούμε ξανά, αυτή τη φορά σε ένα παιδικό βιβλίο»!

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από έξι παγκόσμιους οργανισμούς σε περισσότερες από 120 χώρες. Στην Ελλάδα έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το υπουργείο Παιδείας για διδασκαλία στο μάθημα «Ηπιες Δεξιότητες», αλλά και ως δράση σε δημοτικά και γυμνάσια της Ελλάδας και της διασποράς. Επίσης έχει αξιολογηθεί για την επιστημονική-παιδαγωγική του επάρκεια από 19 ειδήμονες οκτώ χωρών, ενώ διατίθεται δωρεάν ηλεκτρονικά στα ελληνικά και τα αγγλικά. Η βράβευσή του από την Κοινοπολιτεία Διάσωσης της βασίλισσας Ελισάβετ θα αποτελέσει την ύψιστη τιμή για τον δημιουργό του.

«Ευχαριστώ όσους αγκάλιασαν το πρόγραμμα. Την αυτής εξοχότητα βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Μάικλ του Κεντ, τους διεθνείς οργανισμούς, τις κορυφαίες προσωπικότητες και τον Γκρεγκ για τη στήριξη. Μέσα από τη δουλειά μου, τίμησαν την Ελλάδα ως γενέθλια χώρα και το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ελπίζω να αξιοποιηθεί από τα υπουργεία Ναυτιλίας, Υγείας, Αθλητισμού, Παιδείας» δήλωσε ο δρ Στάθης Αβραμίδης, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη μείωση των πνιγμών μετά την απώλεια τριών συγγενών του από την Κρήτη στη θάλασσα, ανάμεσά τους και του Αλέκου Γιαννούλια, πατέρα του υποψηφίου για την αμερικανική Γερουσία Αλέξη Γιαννούλια.

Βραβεία

«Είναι βασισμένο στη συγκινητική ιστορία του Τσάρλι, που έφυγε από τη ζωή 12 ετών, περνώντας τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους ηθοποιούς του “Baywatch”. Η βράβευση αποδεικνύει πως όταν ένα πνευματικό έργο φτιάχνεται με αγάπη εισπράττει αγάπη!» τόνισε. Ο 47χρονος επαγγελματίας ασφάλειας και διάσωσης έχει βραβευτεί δύο φορές από το Παγκόσμιο Hall of Fame Κολύμβησης για την προσφορά του στη ναυαγοσωστική. Μαζί με την Ελευθερία Αβραμίδου ίδρυσαν την Ενωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, που έχει μέλη σε 30 χώρες.

Το RLSS Diploma είναι ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα διεθνή βραβεία της Βασιλικής Κοινοπολιτείας Διάσωσης και απονέμεται σε όσους συμβάλλουν στην παραγωγή γνώσης για την πρόληψη πνιγμών. «Η Βασιλική Εταιρία Διάσωσης επαινεί τον δρα Στάθη Αβραμίδη για τη σημαντική συμβολή και την αφοσίωσή του στην πρόληψη πνιγμών» ανέφερε η ανακοίνωση της βράβευσης του δρος Στάθη Αβραμίδη. To «Τσάρλι ο διασώστης» εικονογραφήθηκε από τον Νίκο Κουρεμένο, έναν από τους παραγωγικότερους σκιτσογράφους ναυαγοσωστικής στον κόσμο. «Με τον Τσάρλι βελτιώθηκα ως εικονογράφος και κατανόησα γιατί η καλοσύνη του Γκρεγκ και της Τάι ενέπνευσαν και ώθησαν τον Στάθη να εργαλειοποιήσει τη ζωή τους στο παραμύθι, για να περάσει διδακτικά μηνύματα αγάπης και ασφάλειας στα παιδιά» ανέφερε ο Νίκος Κουρεμένος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This