12-7-2020

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Κύθηρα – Μένουν οι δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων

Σε ύφεση είναι πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση δασικής έκτασης στην Παλαιόπολη Κυθήρων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο ωστόσο -όπως αναφέρει- στο σημείο συνεχίζεται η επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.

Νωρίτερα, με κάθε τρόπο ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κύθηρα, ώστε να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Βλυχάδα στα Κύθηρα.

Μετά τις 08:00 στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς μπήκαν και εναέρια μέσα, με 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Πάντως η εικόνα δείχνει να είναι καλύτερη, ωστόσο υπάρχει ο φόβος από τους δυνατούς ανέμους.

Αν και η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, οι πυροσβέστες ανησυχούσαν γιατί οι φλόγες έκαιγαν δάσος σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο σε μια κορυφογραμμή, όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις.

Η Πυροσβεστική σήμερα το πρωί αποφάσισε να ενισχύσει τις δυνάμεις της καθώς  επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες, τρία ελικόπτερα, δυο αεροσκάφη, 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ