Αθηνά Λινού: Το εμβόλιο προστατεύει από αυτό το post covid σύνδρομο

«Το post covid σύνδρομο μπορεί να επηρεάσει και όσους πέρασαν ελαφριά τη νόσο»

Must Read

Δύσκολη φαίνεται να είναι η επόμενη περίοδος σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθήνα Λινού, καθώς ο αόρατος φονικός ιός δεν φαίνεται να υποχωρεί.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», αναφέρθηκε στο post covid σύνδρομο αλλά και στον αριθμό ανεμβολιαστων, ενώ αρχικά σχολίασε τον άτυχο 70χρονο όποιος έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό παρότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

«Περισσότεροι από 13 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεν είχαν εμβολιαστεί», σημείωσε αρχικά η κα. Λινού και πρόσθεσε: «Αυτή την στιγμή χάνουμε 20 ανθρώπους τη μέρα χωρίς την τεράστια διασπορά που περιμένουμε αργότερα».

Αναφορικά με το post covid σύνδρομο υπογράμμισε πώς «η νόσος αφήνει πολλά υπόλοιπα…»

«Παραμένει για πολλούς φοβερή εξάντληση, βήχας, δυσκολία, κάποιοι μήνες μετά έχουν ανοσμία και επηρεάζει και την ψυχική υγεία. Άνθρωποι χάνουν μέρος της μνήμης τους, αυτός ο ιός. Επηρεάζει όλα τα συστήματα. Ένα 10% των ανθρώπων που νόσησαν έχουν αυτό το σύνδρομο», σημείωσε.

Όσον αφορά την αύξηση κρουσμάτων που περιμένουμε Μετά το πέρας του καλοκαιριού η κυρία Λήμνου ανέφερε πως «Ο δείκτης θετικότητας παραμένει στο 3% ενώ θα θέλαμε να είναι κάτω από 1%. Οι αριθμοί εύκολα θα μπορούσαν να διπλασιαστούν και να τριπλασιαστούν».

Ωστόσο ξεκαθάρισε πώς το εμβόλιο προστατεύει από αυτό το σύνδρομο από το οποίο κινδυνεύουν ακόμη και αυτοί που πέρασαν ελαφριά τη νόσο.

Παρόλα αυτά η καθηγήτρια επιδημιολογίας εφιστά την προσοχή των πολιτών, κυρίως για την περίοδο που έρχεται, καθώς θα κινούμαστε σε εσωτερικούς χώρους, ενώ τόνισε πως τα μέτρα προστασίας είναι απαραίτητα.

Παράλληλα πρότεινε την υποχρεωτική χρήση Rapid tests και  προστατευτικής μάσκας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός,  καθώς εκτιμά πώς από τέλη Σεπτέμβρη έρχεται δύσκολη περίοδος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This