Ματίνα Παγώνη: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι επικίνδυνη και για τους νέους από 14 ετών και πάνω»

«Η επόμενη περίοδος να είναι δύσκολη».

Must Read

Τον έντονο προβληματισμό της σχετικά με τον αριθμό ανεμβολίαστων εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, δεδομένου ότι καλπάζει και η μετάλλαξη Δέλτα.

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, τόνισε πως είναι απαραίτητο να γίνουν οι εμβολιασμοί, καθώς τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα θα βρεθούν σε ΜΕΘ, σημειώνοντας πως είναι επικίνδυνη η μετάλλαξη Δέλτα και ότι δεν έχει ηλικίες: «Έχουμε δει πόσο επιθετική είναι στους νέους και σε ηλικίες από 14 ετών και πάνω».

Η κα. Παγώνη υπογράμμισε πως οι πολίτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ και να μείνουν σε καραντίνα για τρεις-τέσσερις ημέρες πριν συναντήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, καθώς είναι πολύ πιθανό να τους μεταφέρουν τον ιό τον οποίο θα έχουν κολλήσει από τους ασυμπτωματικούς.

Παράλληλα τόνισε τη σημασία της χρήσης των μέτρων προστασίας στα πλοία και στα αεροπλάνα, ενώ εκτιμά πώς οι πολίτες που επιστρέφουν Από τις καλοκαιρινές τους διακοπές στα νησιά πρέπει να εμβολιαστούν προκειμένου να νιώσουν ελέυθεροι.

Σύμφωνα με την κυρία παγώνει ο στόχος των εμβολιασμών δεν πέτυχε, αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επόμενη περίοδος να είναι δύσκολη. Τόνισε μάλιστα πως δεν πρέπει επ’ ουδενί να φτάσουμε τα 6.000 8.000 κρούσματα διότι το σύστημα υγείας θα πιεστεί και δεν πρόκειται να αντέξει.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα το Σεπτέμβριο να φτάσουμε το ποσοστό του 75%-80% για να είμαστε ασφαλείς γιατί ανοίγουν σχολεία και πανεπιστήμια» είπε ενδεικτικά.

Όσον αφορά τον θάνατο του άτυχου 70χρονου, ο όποιος ήταν πλήρως εμβολιασμένος και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, η κυρία Παγώνη Σημείωσε πώς πρόκειται για μία ξεχωριστή περίπτωση, συγκριτικά με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει, που είναι πάρα πολλοί σε όλον τον κόσμο.

«Ένα από τα ελάχιστα περιστατικά που συμβαίνει. Κανένας δεν ξέρει τον οργανισμό του κάθε ασθενή που έχει ιδιαιτερότητες μέσα σε αυτά τα πλαίσιο μπορεί να υπάρχουν 2,4 ή 5 εξαιρέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όσον αφορά τους εμβολιασμούς των υγειονομικών, δήλωσε πως οι γιατροί που έχουν εμβολιαστεί αποτελούν το 94,7 %, οι νοσηλευτές όμως είναι λιγότεροι, εκτιμώντας πώς αν πεισθούν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι νοσηλευτές η κατάσταση θα είναι καλύτερη, ενώ σε περίπτωση που φύγουν από τα νοσοκομεία, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This