Απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε το σκυλί στο Γαλάτσι

Must Read

Ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο ράτσας πιτ μπουλ, μετά τη σημερινή απολογία του ενώπιον ανακριτή για το αδίκημα της ζωοκτονίας σε βαθμό κακουργήματος.  

Ο αστυνομικός που, πλέον, έχει την υποχρέωση να εμφανίζεται μια φορά το μήνα ενώπιον αρμόδιας αρχής, στην απολογία του υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το σκυλί. Όπως φέρεται να είπε, βρέθηκε σε κίνδυνο η ζωή του και ο ίδιος αναγκάστηκε να αμυνθεί, όταν το ζώο τον δάγκωσε στο πόδι του. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο εν λόγω αστυνομικός, μετά το δάγκωμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Γαλάτσι την περασμένη Πέμπτη, όταν σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι». Ωστόσο, «κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας». Στην συνέχεια και στο πλαίσιο της προσπάθειας των αστυνομικών «να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό».

Δείτε επίσης: «Ο αστυνομικός γονάτισε και πυροβόλησε τον σκύλο μου στην καρδιά» – Οι ιδιοκτήτες κατέθεσαν μήνυση

Να σημειωθεί ότι κατηγορία έχει απαγγελθεί και στους ιδιοκτήτες του σκύλου για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια σε βάρος του αστυνομικού. Οι ίδιοι, πάντως, φέρονται να διαψεύδουν τον ισχυρισμό του αστυνομικού ότι βρίσκονταν σε άμυνα και για αυτό πυροβόλησε το σκυλί. Αντίθετα, υποστηρίζουν πως ο κατηγορούμενος δολοφόνησε εν ψυχρώ το ζώο, τη στιγμή που εκείνο τον είχε πλησιάσει με παιχνιδιάρικη διάθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This