Στο «κόκκινο» η Κρήτη: Παράταση του lockdown σε Ηράκλειο και Χανιά – Έκτακτα μέτρα και στο Ρέθυμνο

«Μίνι» lockdown και στο Ρέθυμνο!

Must Read

«Κόκκινη» έχει χαρακτηριστεί η Κρήτη από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων στο παραμένει υψηλός. Μόλις χθες καταγράφηκαν 470 νέα κρούσματα, εκ των οποίων οι 222 στο Ηράκλειο, 142 στα Χανιά, 86 στο Ρέθυμνο και 20 στον Άγιο Νικόλαο. Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση αποφάσισε τα μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί στα Χανιά και στο Ηράκλειο να πάρουν παράταση, αλλά και να επιβληθούν τα ίδια μέτρα και στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το zarpanews.gr, το βράδυ της Τρίτης αναρτήθηκαν στο site του Εθνικού τυπογραφείου δύο ΦΕΚ, τα οποία αναφέρουν ότι παρατείνονται τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Χανίων, ως και την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00, ενώ λαμβάνονται και έκτακτα μέτρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης

Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία (υπό την έννοια των σημείων 15, 16 και 35 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50907/13.8.2021 (Β’ 3793) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ για Χανιά και Ηράκλειο και εδώ για το Ρέθυμνο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This