«H ανικανότητα κάποιων!» ξέσπασε ο δήμαρχος Βιλίων (video)

Με τρεμάμενη φωνή έκανε έκκληση για εναέρια μέσα

Must Read

Ανεξέλεγκτο καίει το πύρινο μέτωπο στα Βίλια για τρίτη ημέρα, με τις φλόγες πλέον να έχουν κάψει τα πρώτα σπίτια έξω από τον οικισμό. 

Τη στιγμή που οι κάτοικοι είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να εκκενώσουν, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για την εξέλιξη της φωτιάς.

Ο δήμαρχος Βιλίων Χρήστος Στάθης μιλώντας στο Open δήλωσε ότι η φωτιά γλύφει τα σπίτια, ενώ ξέσπασε κάνοντας λόγο για την ανικανότητα και την παθογένεια που επικρατεί εδώ και χρόνια «Η ανικανότητα κάποιων, η αναποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής… είναι παθογένεια πολλών ετών»! Έχει φτάσει αυτή τη στιγμή η φλόγα στα σπίτια, του πιο όμορφου χωριού της Αττικής» δήλωσε με σπασμένη φωνή και έκανε έκκληση: «Εάν θέλετε να κάνετε κάτι για μας, μιλήστε με τους αρμοδίους να στείλουν εναέρια μέσα!»

Στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κάνουν λόγο για πολύ δύσκολες ώρες, σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς και όλη η αγωνία πλέον έχει να κάνει με τα αν καταφέρουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης να την κρατήσουν έξω από τα Βίλια και να μην μπει στην πόλη, την οποία όμως έχει πλησιάσει αρκετά κοντά. Οι δυνάμεις του δήμου συμπράττουν μαζί με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, ενώ έχουν κινητοποιηθεί λεωφορεία, για την περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Η κατάσταση πήρε άσχημη και ανεξέλεγκτη τροπή μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση και έγινε δυτικός. Σε αυτό ακριβώς στάθηκε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε: «Η αποτελεσματικότητα μετά το μεσημέρι, χάλασε την προσπάθεια των προηγούμενων ωρών, η οποία είχε κρατήσει την πυρκαγιά μακριά από τα Βίλια». Και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση έχει ξεφύγει και η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη».

Για πολύ δύσκολες καταστάσεις έκανε λόγο και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος. Η μεγάλη προσπάθεια επικεντρώνεται στο να οριοθετηθεί η φωτιά μέχρι να βραδιάσει, πριν δηλαδή σταματήσουν να επιχειρούν οι εναέριες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This