Πύρινη λαίλαπα στα Βίλια: Οι φλόγες απειλούν Πανόραμα και Οινόη – Έκκληση για εναέρια μέσα (video)

«Θα γίνουμε νέο Μάτι» προειδοποιεί ο πρόεδρος του οικισμού Πανοράματος

Must Read

Για τέταρτη μέρα μαίνεται το πύρινο μέτωπο που κατακαίει τα Βίλια της Αττικής.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης έχουν εκκενωθεί πέντε  οικισμοί, ενώ αυτή την ώρα οι φλόγες απειλούν κατοικίες στο Πανόραμα ενώ ταυτόχρονα κινείται προς την Οινόη.

Οι εστίες της πυρκαγιάς είναι πολλές, και επεκτείνονται σε μία έκταση σχεδόν 30 χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα η ενίσχυση των ανέμων δημιουργεί ανησυχία για την επιχείρηση των πυροσβεστών.

Ο πρόεδρος του οικισμού Πανοράματος, Σ. Χτενάς έκανε έκκληση για εναέρια μέσα, ενώ χαρακτήρισε «απελπιστική» την κατάσταση καθώς κινδυνεύουν να καούν περιουσίες και σπίτια: «Ο οικισμός μας έχει 350 σπίτια και 800 κατοίκους. Επιχειρούν μόνο δύο ελικόπτερα τα οποία δεν φτάνουν» τόνισε και σημείωσε ότι οι άντρες του οικισμού έμειναν πίσω για να βοηθήσουν παρά την εντολή εκκένωσης. Ο κ. Χτενάς προειδοποίησε ότι εάν θεριέψει ο βοριάς θα «γίνουμε νέο Μάτι». Όπως πρόσθεσε: «Αν περάσει τον δικό μας οικισμό, η φωτιά θα φτάσει και σε άλλους».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν περιοδικά 7 ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200.

Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 427 πυροσβέστες, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των 143 πυροσβεστών από την Πολωνία με 46 οχήματα.

Λόγω της πυρκαγιάς, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους: Στην επαρχιακή οδό Αλεποχωριου- Ψάθας- Βιλίων από την Ψάθα προς Πόρτο Γερμενό- Βίλια, στην λεωφόρο Κατανδρομών από το ύψος της οδού Νέας Ζωής στα Μέγαρα στο ρεύμα προς όρος Πατέρας, και στην Λ. Κατανδρομών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Μεγάρων στο ρεύμα προς το όρος Πατέρας.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκαν την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων πέντε οικισμών, οι κάτοικοι των οποίων δεν ενημερώθηκαν με μήνυμα από το 112. Αστυνομικοί χτυπούσαν πόρτα πόρτα τα σπίτια και ενημέρωναν τους κατοίκους των οικισμών Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα, Πανόραμα και Τιτάν ότι πρέπει να εκκενώσουν τα σπίτια τους. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This