Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: «Θα βρεθούμε πάλι στο δίλημμα αναστολής λειτουργιών επειδή κάποιοι δεν πράττουν το αυτονόητο»

«Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στα δημόσια νοσοκομεία είναι αυτονόητη»

Must Read

Στο ενδεχόμενο αναστολής λειτουργιών έκανε αναφορά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού του ενήλικου πληθυσμού, κυρίως για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 50 ετών.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκε και στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, εκτιμώντας πως η διαρκής σταθερή αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό, μπορεί να οδηγήσει εκτός αντοχών το σύστημα υγείας σε βάθος χρόνου. «Χθες είχαμε 282 διασωληνωμένους ενώ πριν από ένα μήνα, στις 18 Ιουλίου, ήταν 123. Από αυτούς είναι ελάχιστοι οι εμβολιασμένοι, δύο ή τρεις από τους 282» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ήταν κατηγορηματικός στην αναγκαιότητα να εμβολιαστούν μέσα στον Σεπτέμβριο όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη. Μάλιστα, είπε ότι στις ηλικίες άνω των 50 ετών ο εμβολιασμός πρέπει να φτάσει σε ποσοστό 100%. «Με ανησυχεί η πολιτική εκμετάλλευση του αντιεμβολιασμού προς πάσα κατεύθυνση. Αυτή η ιστορία έχει καταργήσει τη λογική. Για όσους έλεγαν περιμένω τον Σεπτέμβριο να δω τα επιδημιολογικά στοιχεία, ορίστε. Ο Σεπτέμβριος έφτασε, να πάνε να εμβολιαστούν και να το πουν και δημοσίως» σημείωσε.

«Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους υγειονομικούς στα δημόσια νοσοκομεία είναι αυτονόητη»

Ερωτηθείς για το τείχος ανοσίας, εξήγησε ότι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμών έχει ανέβει πολύ και με δεδομένο ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν μπορούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο κ. Εξαδάκτυλος ήταν κατηγορηματικός για τους υγειονομικούς στα δημόσια νοσοκομεία λέγοντας ότι «είναι αυτονόητη». «Θα βρεθούμε πάλι στο δίλημμα αναστολής λειτουργιών επειδή κάποιοι δεν εννοούν να πράξουν το αυτονόητο και να προστατεύσουν τους ίδιους και τους γύρω τους», προειδοποίησε και κατέληξε: «Η εκπαίδευση για να λειτουργήσει απρόσκοπτα και όλη τη χρονιά θα πρέπει όσοι ενήλικοι μπαίνουν σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, να είναι εμβολιασμένοι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This