Για 5η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στα Βίλια!

Must Read

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζει να κατασπαράζει τα πάντα στο πέρασμά της η πύρινη λαίλαπα στα Βίλια Αττικής. Με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει, πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούν να ελέγξουν το πύρινο θηρίο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη ρίχτηκαν ξανά τα εναέρια μέσα. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή τη στιγμή έχει οριοθετηθεί ένα κομμάτι της πυρκαγιάς, η οποία κινείται προς το όρος Κανδήλι Μεγάρων, κοντά στο πεδίο βολής. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και εκφράζεται αισιοδοξία ότι τις επόμενες ώρες όλα τα πύρινα μέτωπα θα οριοθετηθούν πλήρως.

«Η φωτιά έχει μετακινηθεί προς τα Μέγαρα αλλά εκεί δεν έχει πολύ καύσιμη ύλη, υπάρχει χαμηλή βλάστηση και σημειώνονται μικρές αναζωπυρώσεις», δήλωσε πριν λίγο στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

Στην περιοχή επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Συνδρομή παρέχουν, ο Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This