Καλύτερη η εικόνα του πύρινου μετώπου στα Βίλια – Αναζητούνται οι εμπρηστές της Κερατέας (video)

Οι ανακριτικές Αρχές κάνουν λόγο για διαπιστωμένο εμπρησμό στην Κερατέα

Must Read

Πολύ καλύτερη είναι σήμερα η κατάσταση του πύρινου μετώπου στα Βίλια, αφού οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να οριοθετήσουν στο μεταγύτερο μέρος της την φωτιά και πλέον το έργο της κατάσβεσης επικεντρώνεται στον ορεινό όγκο του όρους Πατέρα, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες ενεργές εστίες. Λόγω του πολύ δύσβατου της περιοχής, δεν μπορούν να πλησιάσουν τα οχήματα και τα πεζοπόρα τμήματα, και η αντιμετώπιση τους γίνεται μόνο με τα εναέρια μέσα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Ακόμη γίνονται ενέργειες σε όλα τα σημεία που εκδηλώνονται καπνοί όπως Αγ. Τριάδα, Καντήλι, Κασταναβα.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις παρατάχθηκαν νωρίτερα μπροστά από τις πύρινες γλώσσες σε σημεία που υπάρχει πρόσβαση για τα οχήματα και τα πεζοπόρα τμήματα, ενώ τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού για να περιορίσουν την ένταση της. Οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, καθώς οι βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι 2-3 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, την κατευθύνουν σε βραχώδη και χωρίς βλάστηση έκταση, όπου είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί.

Συνολικά, στην πυρκαγιά στα Βίλια επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Τα εναέρια μέσα που διατέθηκαν και επιχείρησαν από το πρωί στην πυρκαγιά περιοδικά ήταν 22 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 3 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, 2 από τη Ρωσία και ενός από τα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και 11 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Φωτιά στην Κερατέα

Την ίδια ώρα, οι ανακριτικές Αρχές έχουν ρίξει το ενδιαφέρον τους σε μια άλλη φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα και όπως σημειώνουν είναι διαπιστωμένος εμπρησμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν ήδη βρεθεί υπολείμματα φωτοβολίδας στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών.

Όπως έγινε γνωστό, ήταν γύρω στις 02:00 όταν άγνωστοι πέταξαν φωτοβολίδες μέσα στο δάσος και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι φλόγες άρχισαν να κατασπαράζουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τους κατοίκους αλλά και την Πυροσβεστική. Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δόθηκε προειδοποίηση για προληπτική εκκένωση μέσω του μηνύματος από το 112. Δεν χρειάστηκε πάντως ο κόσμος να απομακρυνθεί αφού ευτυχώς η φωτιά αντιμετωπίστηκε πριν επεκταθεί.

Αυτή τη στιγμή έχει οριοθετηθεί και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο έως ότου να σβήσει τελείως η φωτιά και να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.
Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μιλώντας στην ΕΡΤ κατήγγειλε εμπρησμό από φωτοβολίδες που έριξαν άγνωστοι προς την πλαγιά, αναφέροντας μάλιστα ότι υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων που κατέγραψαν τα όσα είδαν σε βίντεο ντοκουμέντο.

«Υπάρχουν μαρτυρίες αλλά και βίντεο για ρίψη δυο φωτοβολίδων με πιστόλι προς την πλαγιά του βουνού στις 02.05. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων με κατεύθυνση προς τα σπίτια, ευτυχώς υπήρχαν δρόμοι περιμετρικά και με μεγάλη προσπάθεια αντιμετωπίστηκε έγκαιρα προτού ξεφύγει», είπε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This