Στις φλόγες ξανά η Εύβοια: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Μετόχι Καρύστου! Σε κόκκινο συναγερμό σήμερα και η Αττική για ακραίο κίνδυνο φωτιάς

Must Read

Αντιμέτωποι με το πύρινο θηρίο βρίσκονται ξανά οι κάτοικοι της Εύβοιας, καθώς από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Μετόχι Καρύστου.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και σύμφωνα με το τοπικό σάιτ «EVIMA», η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 3 τα ξημερώματα. Άμεσα σήμανε συναγερμός και έσπευσαν στο σημείο επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη ρίχτηκαν και τα εναέρια μέσα. Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.  

pyrosvestes

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου, ένας αλλοδαπός προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, για την πυρκαγιά στο Αργάσι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπάρχουν μαρτυρίες για την δράση του νεαρού αλλοδαπού οι οποίες εξετάζονται από τις αστυνομικές αρχές.

Κόκκινος συναγερμός σε Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, προβλέπεται:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) σε Αττική και Εύβοια.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πολλές περιοχές της χώρας.
Απευθύνεται έκκληση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ΚΑΘΕ ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Αν κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199 ή στο 112.

«Σήμερα και τις επόμενες ημέρες επιβάλλεται να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση και κινητοποίηση! Το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις και οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας της χώρας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία μάλιστα χθες Σάββατο, στάλθηκε και στα κινητά των πολιτών μέσω του 112.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This