Νέος εφιάλτης στην Εύβοια: Διαχειρίσιμα τα μέτωπα – Δεν κινδυνεύει το Μαρμάρι – Οριοθετήθηκε η φωτιά (video)

Δεν εκτελούνται δρομολόγια από Ραφήνα και Αγία Μαρίνα για Μαρμάρι και Νέα Στύρα

Must Read

Νέα δοκιμασία για την Εύβοια. Μετά τις χιλιάδες εκτάσεις στρεμμάτων που κάηκαν τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα νωρίς τα ξημερώματα η Νότια Εύβοια βρίσκεται και πάλι σε συναγερμό, καθώς η πύρινη λαίλαπα σκορπά τον πανικό στην Κάρυστο.

Σε πρώτη φάση, η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Φυγιά στην Κάρυστο. Οι ισχυροί άνεμοι δεν άφηναν τα Καναντέρ να πετάξουν με αποτέλεσμα η μάχη με τις φλόγες να είναι άνιση, αφού επιχειρούσαν μόνο ελικόπτερα. Τώρα επιχειρούν ένα αεροπλάνο και εννέα ελικόπτερα.

Από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή να εκκενωθούν δυο οικισμοί, Κοκκίνη και Οικοδομικός Συνεταιρισμός Ιατρών, ενώ λίγο πριν από τις 08:00 δόθηκε και η εντολή να εκκενωθεί προληπτικά και το Μαρμάρι.

Οριοθετήθηκε φωτιά στην Κάρυστο λέει ο αντιδήμαρχος Καρύστου 

Αυτή την ώρα, η μάχη με την πύρινη λαίλαπα συνεχίζεται, όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση μοιάζει να είναι καλύτερη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Φυγιάς του δήμου Καρύστου Ευβοίας.

«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Έχουν σβήσει όλες οι εστίες η κυκλοφορία των οχημάτων σταδιακά θα αποκαθίσταται» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καρύστου Ιωάννης Γκεμίσης. Διαβεβαίωσε μάλιστα, ότι οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν 100% και ασφαλείς στα σπίτια τους.

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: «Διαχειρίσιμα τα μέτωπα»

Τα μέτωπα στους οικισμούς έχουν αρχίσει να γίνονται πιο διαχειρίσιμα διευκρίνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. Έχουν υποστεί ζημιές σπίτια, αλλά δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς διευκρίνισε ο κ. Σπανός.

Δήμαρχος Καρύστου: «Υπάρχουν ζημιές αλλά υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαρμάρι»  

«Φαίνεται ότι ηρεμούν τα πράγματα επιχειρούν και εναέρια μέσα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη φωτιά. Επίγειες δυνάμεις με κίνδυνο της ζωής του κατάφεραν να σώσουν αρκετά σπίτια στον συνεταιρισμοί των Ιατρών. Σίγουρα υπάρχουν ζημιές, υπάρχουν κυρίως στον οικισμό των Ιατρών». Πρόσθεσε ότι, προς το Μαρμάρι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. «Προβληματιζόμαστε γιατί είχαμε πάλι φωτιά χθες την ίδια ώρα περίπου» σχολίασε ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος.

Δεν εκτελούνται δρομολόγια από Ραφήνα και Αγία Μαρίνα για Μαρμάρι και Νέα Στύρα.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε στις 02.30 τα ξημερώματα στο δάσος.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Σημειώνεται ότι συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This