Κάηκαν σπίτια στα Βίλια – Σε ύφεση η φωτιά στην Κάρυστο (video)

Μόνιμος κίνδυνος οι αναζωπυρώσεις που, λόγω και των ισχυρών ανέμων, μπορεί να οδηγήσουν σε νέο μέτωπο

Must Read

Για 8η συνεχή ημέρα οι κάτοικοι στα Βίλια και στις γύρω περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι φωτιές δεν λένε να τους αφήσουν σε ησυχία, αυτή τη φορά με «επίκεντρο» την Κάζα Αττικής, όπου νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11 το πρωί της Δευτέρας 23 Αυγούστου.   

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές στις φλόγες είχαν τυλιχθεί τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στον Προφήτη Ηλία, με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή να φτάνουν τα 8 μποφόρ, καθιστώντας πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς. Σημειώνεται ότι γύρω στις 12:30 εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση του χωριού των Βιλίων, αλλά και του οικισμού του Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο νότιο κομμάτι η κατάσταση είναι καλύτερη αυτή την ώρα, ωστόσο, δίνεται μεγάλη μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στον ΚιθαιρώναΟι δυνάμεις για την κατάσβεση ολοένα και ενισχύονται και το τελευταίο διάστημα στο σημείο επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Όσον αφορά στα εναέρια μέσα, 21 τον αριθμό, επιχειρούν περιοδικά 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο της Αεροπορίας Στρατού και ενός ως συντονιστικό, καθώς και οκτώ αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μιλώντας στο Open και το μεσημεριανό δελτίο ο Κώστας Μακρυνόρος, Πρόεδρος των Βιλίων τόνισε: «Όλος μας ο αγώνας είναι να μην καούν σπίτια. Γίνεται μεγάλος αγώνας». Η συγκεκριμένη φωτιά βρίσκεται στα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία και εκδηλώθηκε σε μια ημέρα που και οι δύο νομοί βρίσκονται στο επίπεδο 4 του χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επισημαίνεται πως δεν πρόκειται για αναζωπύρωση της προηγούμενης φωτιά που έκαψε σχεδόν 100.000 στρέμματα στα Βίλια, αλλά για ολότελα νέο μέτωπο, το οποίο έχει ξεσπάσει σε περιοχή που δεν κάηκε την προηγούμενη εβδομάδα και έχει μήκος τουλάχιστον 2,5 χιλιόμετρα.

Κάρυστος: Σε ύφεση η φωτιά

Την ίδια ώρα, τα πράγματα φαίνονται σαφώς καλύτερα στην Εύβοια, καθώς η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Κάρυστο βρίσκεται σε ύφεση, με τους  πυροσβέστες να έχουν καταφέρει να την οριοθετήσουν. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, βέβαια, παραμένουν στο σημείο, δίνοντας μάχη με τις διάσπαρτες εστίες, καθώς νωρίτερα σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις του μετώπου στον οικισμό Φυγιά με κατεύθυνση προς τον οικισμό Κοκκίνη.

Όπως αναφέρει το evima.gr, στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, με το έργο των πυροσβεστών να εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι κατά διαστήματα 7-8 μποφόρ, ενώ συνεχώς ξεσπούν διάσπαρτες εστίες. Σημειώνεται πως με το πρώτο φως της ημέρας, στο σημείο ξεκίνησαν να επιχειρούν από αέρος 9 ελικόπτερα.

Νωρίτερα το πρωί, πάντως, μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη, Φυγιά και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This