Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Εξάρχεια: Ντου της ΕΛΑΣ σε τέσσερα κτίρια (video)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα επιχείρηση της ΕΛΑΣ, στα Εξάρχεια. Παρουσία εισαγγελέα άνδρες της ΕΛΑΣ, έπιασαν στον ύπνο τους καταληψίες τεσσάρων κτιρίων κοντά στην Πλατεία Εξαρχείων και μπήκαν σε τέσσερα κτίρια, το ένα από αυτά μάλιστα βρίσκεται στην οδό Σπύρου Τρικούπη. Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές ενώ τα σπίτια, εξετάζονται εξονυχιστικά τόσο για ναρκωτικά όσο και οπλισμό.

Eντοπίστηκαν 143 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι πρόσφυγες και μετανάστες και μεταφέρονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ. Οι περισσότεροι από τη Συρία.Οι προσαγωγές είναι συνολικά τρεις.

Στα δύο από τα τέσσερα κτίρια, όπου διέμεναν σχεδόν όλοι, ήταν στην οδό Σπύρου Τρικούπη. Στη Σπύρου Τρικούπη 17 βγήκαν περίπου 60 μετανάστες, ενώ από το διπλανό κτήριο της Σπύρου Τρικούπη 19 βγήκαν περίπου 70.

Τα δύο κτίρια ήταν υπό κατάληψη από το 2016, ενώ οι μετανάστες που βρίσκονταν σε αυτά θα μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας,

Μάλιστα, έχουν εκκενωθεί κι άλλη μία φορά, μετά από μηνύσεις των ιδιοκτητών τους. Παράλληλα, σε άλλο κτίριο στην οδό Καλλιδρομίου βρέθηκαν τρία άτομα, ενώ το τέταρτο στην οδό Φωτήλα ήταν άδειο. Να σημειωθεί πως το κτίριο της Καλιδρομία έχει αδειάσει τέσσερις φορές στο παρελθόν και έχουν συλληφθεί αντιεξουσιαστές.

Στην μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας συμμετέχουν η Δίωξη Ναρκωτικών αλλά και άντρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στα τέσσερα αυτά κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη.

Το βίντεο είναι από το OPEN:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ