Μοιραία λάθη: «Ο μίτος της Αριάδνης» έπνιξε τους δύτες στην Κάρπαθο (video)

Must Read

Τα πιθανά λάθη των δύο δυτών, που βρήκαν μοιραίο θάνατο μετά από κατάδυση στην Κάρπαθο, ανέλυσε ο ιδιώτης δύτης που βούτηξε πρώτος για την επιχείρηση διάσωσής τους. Ο ίδιος, μάλιστα, χαρακτήρισε τη διάσωση του τρίτου δύτη «θαύμα»!

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA, εξήγησε τα όσα ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ για την ασφάλειά τους, οι τρεις δύτες στην Κάρπαθο και, πιθανώς, στάθηκαν μοιραία για την ζωή τους.

«Η κατάδυση που επιχείρησαν οι δύο δύτες ήταν πολύ δύσκολη, γιατί «μπήκαν σε χαράδρα». Ακόμα και από τις φυσαλίδες, όπως διαπιστώσαμε στην επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, δεν έχεις ορατότητα. Μάλλον επικράτησε πανικός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο έμπειρος δύτης, οι δυο άνδρες (ο Ιρανός κι ο Τσέχος) έκαναν το λάθος αφενός να μην έχουν μαζί τους επιπλέον πηγές αέρα παρά μόνο μια μπουκάλα έκαστος και αφετέρου δεν είχαν φροντίσει να στήσουν έναν «οδηγό» – τον οποίο οι δύτες αποκαλούν «μίτο της Αριάδνης» – προκειμένου να τους δείχνει που είναι η έξοδος από τη σπηλιά.

Ο ιδιώτης δύτης εξήγησε, μάλιστα, ότι από θαύμα βγήκε ο τρίτος δύτης (αυτός που ειδοποίησε τις αρχές), καθώς ξήλωσε ένα δίχτυ, το οποίο χρησιμοποίησε ως «οδηγό», για να βρει την έξοδο, σε συνδυασμό με έναν κιούρτο για γαρίδες (σ.σ. τρόπος ψαρέματος), που του έδωσε να καταλάβει πού βρισκόταν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This