Νέα επιδημία η… εισβολή Βούλγαρων στη χώρα με πλαστά πιστοποιητικά!

Κύκλωμα στη γειτονική χώρα προμηθεύει με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή μοριακού τεστ, έναντι 100 ευρώ το κεφάλι

Must Read

Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο Βούλγαροι υπήκοοι να προσπαθούν να μπουν στην Ελλάδα -είτε για διακοπές είτε για δουλειές- με πλαστά πιστοποιητικά PCR τεστ, με το έργο των υπαλλήλων του τελωνείου να καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο.

Ένας 42χρονος άνδρας και μία 38χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία επιχείρησαν να εισέλθουν το πρωί της Κυριακής στη χώρα από το τελωνείο, επιδεικνύοντας πλαστά έγγραφα αρνητικής μοριακής ανίχνευσης κορωνοϊού. Τα άτομα, όταν εντοπίστηκαν τα πλαστά έγγραφά τους, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου.

Παράλληλα, τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα, για παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, ενώ την ίδια ημέρα πέρασαν αρκετοί Βούλγαροι με τεστ τα οποία ελέγχθηκαν και ήταν γνήσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γειτονική χώρα, υπάρχει κύκλωμα που προμηθεύει πλαστά πιστοποιητικά, αντί ενός τιμήματος, όχι μεγάλου σχετικά, τους πολίτες που το επιθυμούν, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, γιατί γνωρίζουν ότι στα ελληνικά σύνορα γίνεται αυστηρός έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού ή μοριακού τεστ.

Επιπλέον ενίσχυση προσωπικού

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για καθένα ψεύτικο πιστοποιητικό πληρώνουν 100 ευρώ, εν γνώσει τους ότι μπορεί να τα χάσουν τα χρήματα αυτά, αλλά και να τους επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ, όπως συνέβη στην παραπάνω περίπτωση. Οι τελωνειακοί και οι αστυνομικοί του Προμαχώνα έχουν ζητήσει και επιπλέον ενίσχυση προσωπικού για τις βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This