Αναβρασμός στην υγεία: Δυναμική αντίδραση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών – «Η ΠΦΥ καταστρέφεται», λένε οι φορείς

Στα κάγκελα η ΠΟΕΔΗΝ για τους εμβολιασμούς και το συντονιστικό όργανο φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για το claw back

Must Read

Μετά την αίτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και των αναστολών εργασίας, οι υγειονομικοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Έτσι λοιπόν, η ΠΟΕΔΗΝ προχωρά σε πανελλαδική στάση εργασίας 10:00-15:00 την Πέμπτη (26 Αυγούστου), με αίτημα την κατάργηση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών κατά της covid-19.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της Αττικής θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στο Υπουργείο Υγείας, στη Θεσσαλονίκη στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και στην Περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα διαλύσει την δημόσια υγεία, ενώ στην αίτηση προς το ΣτΕ αναφέρει ακόμα ότι «θίγονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων μελών μας αλλά και οι δημοκρατικές ελευθερίες αυτών, ιδιαίτερα δε το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και αυτοκαθορισμού αυτών αλλά και ανάπτυξης της προσωπικότητας τους μέσω της εργασίας τους».

Δείτε ΕΔΩ την αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ για ακύρωση και αναστολή των υπουργικών αποφάσεων.

«Η ΠΦΥ καταστρέφεται» – Μαζικές κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο

Την ίδια στιγμή που επικρατεί αναβρασμός ανάμεσα στους υγειονομικούς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, το συντονιστικό όργανο φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητά την άμεση κατάργηση του claw back, υποστηρίζοντας ότι η ΠΦΥ «καταστρέφεται», καθώς αντί για χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της με 28,5 εκατομμύρια ευρώ για το 2020, κοινοποιήθηκαν τα ποσά προείσπραξης του claw back του 2021.

Προαναγγέλλει κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο και καλεί τα μέλη του να είναι σε εγρήγορση.

Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού, Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ), Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), αναφέρουν ότι έχουν γίνει πολλαπλά αιτήματα προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της ΠΦΥ, «εισπράττοντας παντελή αδιαφορία».

«Αντιθέτως, κοινοποιήθηκαν τα ποσά προείσπραξης του claw back του 2021, τα οποία σε συνδυασμό με την έκδοση των τελικών σημειωμάτων του claw back για το 2020 τα οποία αναμένονται και τα οποία θα προσθετούν στις ήδη επιβαρυμένες δόσεις για την εξόφληση του claw back των ετών 2013-2019, θα φτάνουν στην προείσπραξη τουλάχιστον του 60% του τζίρου των κλινικοεργαστηριακών ιατρών, των διαγνωστικών εργαστηρίων και των πολυϊατρείων».

«Είναι επιβεβλημένη ανάγκη η άμεση κατάργηση του claw back στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία εξυπηρετεί το σύνολο σχεδόν της Πρωτοβάθμιας Δημόσιας Υγείας, αφού τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου για τη διενέργεια ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων εξαιτίας της COVID-19», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου φορέων ΠΦΥ.

Τέλος, ζητούν από τον Πρωθυπουργό, «την άμεση κατάργηση του claw back στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, διότι είναι η αγχόνη που θα οδηγήσει στο θάνατο τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεια που έχουν αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή τους στη Δημόσια Υγεία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This