Εξοστρακισμός και οικονομικό… ξεπουπούλιασμα των ανεμβολίαστων – Από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Μαρτίου η ισχύς των νέων μέτρων

Μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια τα rapid test όσων δεν έχουν εμβολιαστεί - Ανυποχώρητη η κυβέρνηση για τις αναστολές εργασίας

Must Read

Οι ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τα «μέτρα Δημόσιας Υγείας» που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες, συνέχισαν τη διχαστική και τιμωρητική κυβερνητική πολιτική παρά τους υποκριτικούς ισχυρισμούς για το αντίθετο.

Πλέον όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα καλούνται να πληρώνουν αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα τα τεστ που χρειάζονται για να πάνε όπου υπάρχει κλειστός χώρος (εκτός από την εστίαση και τα γήπεδα όπου θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες), αλλά και για την φυσική παρουσία στην εργασία τους.

Ο κ.Κικίλας στην εισαγωγή του τόνισε μεταξύ άλλων (διαβάζοντας από χαρτί αυτά που έπρεπε να πει και με ένα… επικό σαρδάμ λέγοντας αντισυλληπτικά αντί για αντισηπτικά) ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μια «πανδημία των ανεμβολίαστων ως προς τη βαριά νόσηση και διασωλήνωση. Αρκετά πάνω από το 90% των ασθενών σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι».

«Πρέπει να συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε προκειμένου να φτάσουμε στο 80%. Χρειαζόμαστε σχεδόν 1εκ. εμβολιασμούς ακόμα για να φτάσουμε τα ποσοστά άλλων χωρών. Πιστεύω στον Έλληνα, πιστεύω ότι θα το κάνουμε».

Στις ανακοινώσεις συμμετείχε και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Η κυβερνητική γραμμή των ευθυνών στους ΥΓΙΕΙΣ ανεμβολίαστους συνεχίστηκε από τον Υπουργό Υγείας: «Εφόσον υπάρχει πια επιλογή δεν μπορεί η επαγγελματική, κοινωνική, οικονομική ζωή μας να αναστέλλεται. Μέτρα θα υπάρξουν και αυτό το χειμώνα, θα αφορούν τους ανεμβολίαστους για δύο λόγους: για να σταματήσουμε τη μετάδοση του ιού και να θωρακίσουμε το ΕΣΥ από βαριές νοσηλείες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με τον εμβολιασμό».

Βέβαια, το ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό όπως και οι υπόλοιποι αγνοήθηκε τεχνηέντως από τον κ. Κικίλια γιατί δεν ταιριάζει στο κυβερνητικό αφήγημα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου θα ισχύσει χωρίς καμία παράταση, για υγειονομικούς και εργαζόμενους σε Μονάδες Φροντίδας που δεν έχουν κάνει τουλάχιστον τη μια δόση. Αφορά και τους ιδιώτες γιατρούς και τους φαρμακοποιούς η υποχρεωτικότητα.

Έτσι λοιπόν από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2022 θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και μαθητές/φοιτητές:

  • Όλοι οι εργαζόμενοι πλην εκπαιδευτικών, εργαζόμενους σε τουρισμό, εστίαση και κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές παραγωγές, υποχρεώνονται σε 1 rapid test κάθε εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά κέντρα με κόστος (δικό τους) στα 10 ευρώ.
  • Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, κινηματογραφικές, θεατρικές και μουσικές παραγωγές, υποχρεώνονται σε 2 rapid test κάθε εβδομάδα, σε ιδιωτικά κέντρα με δαπάνη του εργαζομένου.

  • Μαθητές και φοιτητές: Υποχρεωτικά δύο self test που θα διατίθενται δωρεάν για τους μαθητές κάθε εβδομάδα, ενώ οι φοιτητές δύο rapid test ή pcr σε ιδιωτικά εργαστήρια.

  • Για τους ταξιδιώτες προς όλους τους προορισμούς (ηπειρωτικούς και νησιωτικούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και κτελ): 1 rapid test έως 48 ώρες πριν.

  • Από 13/9 στις δημόσιες δομές διάγνωσης θα κάνουν δωρεάν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί πολίτες. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να πάνε στις δωρεάν δομές.

Δημόσιο χώροι

  • Σε κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες κλαμπ, κέντρα διασκέδασης): θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.
  • Σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα: Θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.
  • Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, κινηματογράφων, μουσείων και αρχαιολογικούς: Θα επιτρέπονται και ανεμβολίαστοι με rapid test εως 48 ώρες πριν. Επίσης, θα μπορούν να επιλέξουν οι επιχειρήσεις αν θα λειτουργούν ως αμιγείς χώροι με 100% πληρότητα.

  • Κλειστά γυμναστήρια: Θα μπορούν να πάνε και οι ανεμβολίαστοι με rapid test έως 48 ώρες. Επίσης, οι γυμναστικοί και αθλητικοί σύλλογοι θα μπορούν να ζητούν υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

  • Κλειστοί χώροι εργασίας: Ο εργοδότης θα μπορεί να γνωρίζει αν είναι εμβολιασμένοι οι εργαζόμενοι και να ελέγχει αν έχουν κάνει αρνητικό τεστ.

  • Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς με συνάθροιση: Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους.

Όσο για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στους… άτακτους: Αναστολή εργασίας, απαγόρευση παρακολούθησης μαθημάτων και απαγόρευση μετακίνησης για τους ταξιδιώτες.

Η κατάληξη των ανακοινώσεων του Υπουργού Υγείας δείχνει τον εμπαιγμό της κυβέρνησης στους πολίτες αυτής της χώρας: «Τα μέτρα αυτά δεν έχουν πατερναλιστικό και τιμωρητικό χαρακτήρα … Είναι υποχρέωση της Πολιτείας…».

Προφανώς δεν θεωρούν υποχρέωση της Πολιτείας την ενημέρωση και την πειθώ και όχι τον εκφοβισμό και τις ποινές, δεν θεωρούν υποχρέωση της Πολιτείας την ενίσχυση του ΕΣΥ και της ΠΦΥ και όχι την αποψίλωσή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This