«Κεραυνοί» από την εστίαση για τα νέα μέτρα: «Μας βάζουν σε άτυπο lockdown!»

ΠΟΕΣΕ: Η κυβέρνηση να σταματήσει να εργαλειοποιεί τον κλάδο με στόχο να πιέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν

Must Read

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίζοντας τη χώρα σε πολίτες «δύο ταχυτήτων».

Η απαγόρευση εισόδου των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα είτε επειδή φοβούνται, είτε επειδή η κατάσταση της υγείας τους, δεν τους το επιτρέπει σύμφωνα με τους γιατρούς τους, σε όλους τους κλειστούς χώρους ξυπνά μνήμες από «σκοτεινές» εποχές και προκαλεί ανησυχία. 

Η κυβέρνηση, με σπασμωδικές κινήσεις, μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες- τακτική που ακολουθεί σε κάθε κρίση- και αφού στερεί το δικαίωμα στην δωρεάν εξέταση Covid-19 στις δημόσιες υπηρεσίες, ετοιμάζεται να παρακολουθήσει την κατάρρευση του κλάδου της εστίασης, μετά από τόσους μήνες οικονομικής ασφυξίας που προκάλεσαν τα lockdown.

Μέτρα-λαιμητόμος για τον πολύπαθο κλάδο

Τη στιγμή που ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας παραμένει ανεμβολίαστος, αποφασίζονται και ανακοινώνονται μέτρα-λαιμητόμος για τους κλάδους της εστίασης και της διασκέδασης. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν θα επιτρέπεται να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, γεγονός που προαναγγέλλει «λουκέτο» για χιλιάδες επιχειρήσεις που τόσο επλήγησαν, αφού έμειναν για ολόκληρους μήνες κατεβασμένα ρολά. 

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) καταδικάζει τα μέτρα διαχωρισμού που ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τη στιγμή μάλιστα που «κόβουν» τα μέτρα στήριξης που παρείχαν. Όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΕ, η κυβέρνηση θέτει ξανά τον κλάδο σε μίνι lockdown, ενώ ταυτόχρονα εργαλειοποιεί και πάλι τις επιχειρήσεις.

«Τα μέτρα της κυβέρνησης αναμφισβήτητα μειώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους κλειστούς χώρους εστίασης, καθώς ο ένας στους δυο Έλληνες είναι ανεμβολίαστος και παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και καλεί την κυβέρνηση να μην εργαλειοποιεί, για μια ακόμη φορά, τον κλάδο με στόχο να πιέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε εργαλειοποιεί και πάλι τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και μάλιστα την ίδια ώρα που έχει αποσύρει τα μέτρα στήριξης που παρείχε. Η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό που όλοι πρέπει να προστατέψουμε, όμως δεν μπορεί για μια ακόμα φορά να χρησιμοποιείται ένας κλάδος, που όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμενε κλειστός και συσσώρευε χρέη και ζημίες, ως o «πολιορκητικός κριός» απέναντι στους ανεμβολίαστους πολίτες. Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων που άντεξαν το προηγούμενο διάστημα εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που είχαν. Το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δουλέψαν 1,5 μήνα το καλοκαίρι δεν είναι ικανή συνθήκη για να ισοσκελίσει τις απώλειες των 15 προηγούμενων μηνών».

Η ΠΟΕΣΕ και τα Μέλη της σέβονται την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και προτρέπουν τους πολίτες και τους εργαζομένους τους να εμβολιαστούν, όμως ζητούν από την κυβέρνηση στα μέτρα που εξήγγειλε να παράσχει αντισταθμιστικά προς στις επιχειρήσεις του Κλάδου για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, όπως:

  • Μείωση ενοικίων
  • Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας
  • Νέα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις του κλάδου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This